9.8 C
Chania
Tuesday, January 13, 2026

Παρέμβαση Βρέντζου για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών

Ημερομηνία:

Μετά από σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία-παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου (αρμόδιας για θέματα πρωτογενή τομέα) με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε η δέσμευση-υπόσχεση για τροποποίηση του μέτρου «1.3 Επιχειρησιακά Προγράμματα Αλιείας» (Ε.Π.ΑΛ.) 2007-2013, που αφορά τον εκσυγχρονισμό-επενδύσεις στα αλιευτικά σκάφη καθώς και την επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων.
Η εξέλιξη είναι θετική και προς όφελος των επαγγελματιών αλιέων της Κρήτης, καθώς τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν το σκάφος τους, τον εξοπλισμό τους, καταβάλλοντας μόνο την ίδια συμμετοχή (αυτή που τους αναλογεί) και όχι το σύνολο της απαιτούμενης δαπάνης που προβλεπόταν αρχικά, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου.

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, τονίζοντας ότι «εν μέσω οικονομικής ύφεσης, δίνεται μια ουσιαστική «ανάσα» στους 650 περίπου επαγγελματίες αλιείς του νησιού, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα σκάφη τους και να γίνουν ανταγωνιστικότεροι».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι μέχρι 31-10-2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τμήματα αλιείας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη NYT: Έγκλημα πολέμου από τον Τραμπ στην Καραϊβική – Χρησιμοποίησε αεροσκάφος με εμφάνιση πολιτικού

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε αεροσκάφος που είχε εμφάνιση πολιτικού...

Κοινοβουλευτική παρέμβαση των Βουλευτών Κρήτης του ΠΑΣΟΚ για το Αεροδρόμιο Καστελλίου

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού...