18.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Παρέμβαση Γιουνκέρ υπέρ της Ελλάδας – Ζητείται άμεση σύγκληση του Eurogroup

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της λύσης για την Ελλάδα, χωρίς τις παράλογες νέες επιβαρύνσεις που ζητεί το ΔΝΤ, πήρε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ.

Κατά την τοποθέτησή του στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, τόνισε ότι “η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα” και κάλεσε τους Ευρωπαίους να τείνουν χείρα βοηθείας στην Ελλάδα.

“Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα μέτρα, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες και να βοηθήσουμε” είπε ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησε την άμεση σύγκληση έκτακτου Eurogroup, στην κατεύθυνση που έθεσε σχεδόν ταυτόχρονα και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στις πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ για νέα σκληρά μέτρα, τηρώντας αδιάλλακτη στάση στο ζήτημα της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα.

Άλλωστε, στους κόλπους της Κομισιόν υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να δυναμιτίσουν τη διαπραγμάτευση, με στόχο την συνολική αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης. Όπως λένει οι ίδιες πηγές, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να δημιουργήσουν νέο κλίμα αναταράξεων, με αιχμή τόσο το ελληνικό ζήτημα όσο και το Brexit και το προσφυγικό που ταλανίζει τη γηραιά ήπειρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκληση του eurogroup.

newpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ