24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Παρέμβαση Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ: “Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τη σφαγή στη Γάζα”

Ημερομηνία:

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Οι θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα σπάνε κάθε όριο φρίκης. 18.000 νεκροί, οι μισοί από αυτούς είναι άμαχοι. 7.000 βρέφη και παιδάκια, δολοφονημένα από βόμβες των κατοχικών δυνάμεων ακόμα κι εν ψυχρώ από ελεύθερους σκοπευτές.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τη σφαγή. Είτε με προσχήματα όπως το δήθεν “δικαίωμα αυτοάμυνας” του κατακτητή Ισραήλ και την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική στήριξη του. Είτε απροσχημάτιστα, όπως οι ΗΠΑ και κράτη-μέλη της ΕΕ που καταψήφισαν ακόμη και την εκεχειρία. Έχουν βαριές ευθύνες για τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Είναι συνένοχοι σε εγκλήματα πολέμου.

Κάνετε ότι δεν βλέπετε τις χιλιάδες Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές για χρόνια χωρίς δίκη, ανάμεσά τους ανήλικα παιδιά, γυναίκες, ασθενείς, σε άθλιες συνθήκες».

«Οι λαοί διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους με την αντίσταση των Παλαιστινίων, κόντρα στα ισραηλινά ψέματα και προπαγάνδα. Ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, στην πολύχρονη κατοχή, τους παράνομους εποικισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για ελεύθερη πατρίδα, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ» τόνισε καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...