Συντάσσεται με την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και αρνείται να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ για την 10η λειτουργία του οργανισμού. Ο λόγος, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, η απαξίωση των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που  “από ιδρύσεως του φορέα είναι  οι βασικοί χρηματοδότες του μέσω των υποχρεωτικών ληστρικών  μέτρων clawback και rebate που τους επιβάλλει και υπεύθυνοι για την “αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός στα 11. εκατ. πολίτες”, όπως αρέσκεται να δηλώνει”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Επί σειρά ετών γινόμαστε θιασώτες της συστηματικής απαξίωσης των δομών Υγείας και των λειτουργών της, σε όλες της βαθμίδες,  δημόσιου (ΕΣΥ ) και  ιδιωτικού τομέα,  με τις γνωστές πρακτικές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, κούρεμα μισθών και συντάξεων, κλπ. πράγμα που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τους Ιατρικούς Συλλόγους και  τον ΠΙΣ.

Τώρα και εν όψει της 10ετούς επετείου του οργανισμού, ακούμε την κ. διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ να απαξιώνει τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα! Τους παρόχους, που από ιδρύσεως του φορέα είναι  οι βασικοί χρηματοδότες του μέσω των υποχρεωτικών ληστρικών  μέτρων clawback και rebate που τους επιβάλλει και υπεύθυνοι για την “αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός στα 11. εκατ. πολίτες”, όπως αρέσκεται να δηλώνει.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ζητούμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών προϊστάμενων της και  συντασσόμαστε πλήρως με την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να μην συμμετέχει  στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ γιατί:

–  Με το clawback και το rebαte στα ύψη, είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

–  Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ  λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους ιατρούς, τους οποίους θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της.

–  Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία σήμερα».