16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για την απουσία ρεύματος στους οικίσκους των σεισμόπληκτων περιοχών

Ημερομηνία:

«Δεν μπορεί να μένουν οι σεισμόπληκτοι σε οικίσμους που δεν έχουν ρεύμα», τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης μετά και τις αναφορές για απουσία ρεύματος στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Άμεση ηλεκτροδότηση οικίσκων για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος», ενώ συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, «σε πολλές περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπως Χουμέρι, Αρχοντικό, Σαμπά και Ίνι, δεν υπάρχει ρεύμα στους οικίσκους, αφού ακόμη οι μηχανισμοί δεν έχουν κινητοποιηθεί για την αποπληρωμή του ΔΕΔΔΗΕ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτροδότησης». Οι βουλευτές τονίζουν στο κείμενο της παρέμβασης ότι άμεσα πρέπει να υπερκεραστούν οι όποιοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί με σκοπό την έμπρακτη στήριξη και διασφάλιση της στέγασης των σεισμόπληκτων πολιτών και ότι «δεν μπορεί άλλο να συνεχίζει η Κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της ενώπιον πολιτών που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με το ζήτημα της στέγασης».

Και ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση ηλεκτροδότηση των οικίσκων ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ