21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Παρέμβαση Χατζημαρκάκη για τα χημικά της Συρίας

Ημερομηνία:

“Το ενδεχόμενο μιας περιβαλλοντικής καταστροφής στη Μεσόγειο ή και μόνο η απειλή ενός κινδύνου από τα χημικά της Συρίας, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων”, προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με τηλεοπτική δήλωσή του.

“Επειδή υπάρχουν έντονες ανησυχίες για περιβαλλοντική καταστροφή από αυτό το πρότζεκτ, αναζήτησα, όπως κι άλλοι ευρωβουλευτές, απαντήσεις από πολλές πλευρές. Πολιτικές και διπλωματικές, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη και ουσιαστική πληροφορία”, αναφέρει.

Ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις ενέργειες που έχει κάνει, είπε πως ζήτησε από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Janez Potocnik να ενημερώσει για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν και να φροντίσει ώστε να ανακοινωθεί η επίσημη θέση της Επιτροπής. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως ο ίδιος προετοιμάζει προφορική ερώτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να απαντηθεί άμεσα από την Κομισιόν και την Προεδρία της Ε.Ε.

Επίσης, ο κ. Χατζημαρκάκης μαζί με ευρωβουλευτές από Ιταλία και Μάλτα, τις χώρες που μαζί με την Ελλάδα, εμπλέκονται άμεσα στο πρόβλημα, ετοιμάζει αίτημα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και Ιταλίας κ. Λέτα, οι οποίοι ως προεδρεύοντες το 2014 στην Ε.Ε., έχουν υποχρέωση να αποσαφηνίσουν το ζήτημα και να αποτρέψουν κάθε αρνητική εξέλιξη.

“Τέλος, αναλαμβάνω πρωτοβουλία να κινητοποιήσω όσους περισσότερους ευρωβουλευτές και παράγοντες της Ε.Ε., προκειμένου να λάβουμε συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις με στόχο να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης περιβαλλοντικής καταστροφής. Η Μεσόγειος αποτελεί ιστορικά την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στις μέρες μας οι Μεσογειακές χώρες στηρίζουν κατά κύριο λόγο την οικονομία τους στον τουρισμό και την αλιεία. Ζητούμε λοιπόν να αποτραπεί κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει περιβαλλοντικά τη Μεσόγειο”, καταλήγει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Τι κατέθεσε ο 23χρονος που δέχθηκε καταιγισμό πυρών στο Τσιφούτ Καστέλλι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με...

Ηράκλειο: Δάσκαλος μουσικής κατηγορείται πως βίαζε το βαφτιστήρι του για 3 χρόνια

Ενα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έρχεται στην επιφάνεια,...

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Οι περιοριστικοί όροι για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής...