21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Παραίτηση Κατερίνας Βουτετάκη από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την έλλειψη βούλησης της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η κ. Κατερίνα Βουτετάκη εκφράζει την απογοήτευσή της για την απουσία βούλησης της παρούσας δημοτικής αρχής –  παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει – να δώσει λύση ακόμα και στα πιο βασικά ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Η κ. Βουτετάκη που κατείχε τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δημοτική αρχή υπό την ηγεσία του κ. Βάμβουκα δεν έχει βούληση για τη δημιουργία λαϊκού υπνωτηρίου για τους άστεγους, κινείται αποσπασματικά και δίχως πραγματική βούληση για την εύρεση κάποιας λύσης, με τους άστεγους να βρίσκουν άσυλο στο νοσοκομείο. Αναφέρει επίσης ότι το πρόγραμμα παρέμβαση στο δρόμο ποτέ δεν υλοποιήθηκε, ενώ σημειώνει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς την “Κοινωνική Κουζίνα” που καλύπτει υποχρεώσεις που στην πραγματικότητα είναι ευθύνη του δήμου, ποτέ δεν εκπληρώθηκαν.

Αναφέρεται επίσης στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δόθηκε σε ΜΚΟ αλλά και σε μία σειρά άλλα ζητήματα που αποδεικνύουν κατά την κ. Βουτετάκη ότι το όνομα της παράταξης που διοικεί τον δήμο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” δεν έχει βάση στην πραγματικότητα θέτοντας το ερώτημα:

Οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί όταν πρόκειται να ψηφίσουν και τον υπόλοιπο χρόνο να γίνοται ανενεργοί;

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της παραίτησής της αναφέρει:

Η παραίτησή μου αποτελεί μια διαμαρτυρία για την έλλειψη πολιτικής βούλησης της δημοτικής αρχής για πολλούς τομείς και κυρίως αυτούς της κοινωνικής πολιτικής. Πριν από δυo χρόνια θεώρησα τιμή για μένα την ανάληψη της γραμματείας του Δ.Σ. Πλέον όμως και με δεδομένες της πολιτικές επιλογές της παρούσας δημοτικής αρχής προσωπικά δεν βρίσκω κανένα νόημα να βρίσκομαι στη θέση αυτή.

Η θέση της παράταξής μας για θέματα κοινωνικής πολιτικής που σχετίζονται με τις ανάγκες επιβίωσης των συμπολιτών μας δεν εισακούονται ποτέ.

  • Δεν υπάρχει βούληση για τη δημιουργία λαϊκού υπνωτηρίου στην πόλη όπου άστεγοι άνθρωποι θα μπορούν να φιλοξενούνται και να καλύπτουν βασικές ανάγκες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Οι αποσπασματικές ενέργειες που προέκυψαν λόγω χειμώνα και από φόβο μήπως συμβεί κάποιο μοιραίο γεγονός δεν μπορούν να θεωρηθούν πολιτική μιας δημοτικής αρχής αλλά τουφεκιές στον αέρα. Συχνά άστεγοι και άποροι βρίσκουν άσυλο στο νοσοκομείο χωρίς καν να ενδιαφέρεται η δημοτική αρχή αν το νοσοκομείο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους.
  • Ενώ έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. πρόγραμμα παρέμβασης στον δρόμο, ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Έχει προταθεί συνεργασία μεταξύ κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών αλλά ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή για την υλοποίησή της. Άραγε φοβίζει τη δημοτική αρχή μια διευρυμένη συνεργασία που θα οδηγήσει σε προτάσεις και ενέργειες για τις οποίες δεν θα έχει να αφιερώσει χρόνο και χρήμα; Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι παραμένει επισφαλές.
  • Η πρόταση της παράταξης για την πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με δωρεάν τροφεία δεν έγινε αποδεκτή.
  • Δεν υλοποιήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις προς τη δομή “Κοινωνική Κουζίνα” που υποκαθιστά τις υποχρεώσεις του δήμου για δωρεάν σίτιση απόρων.
  • Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου δόθηκε σε ΜΚΟ. Μήπως αυτός είναι ο τρόπος της δημοτικής αρχής για να προχωρήσει σε άτυπες ιδιωτικοποιήσεις των δομών της;
  • Η μεταφορά του 2ου ειδικού νηπ/γειου και δημοτικού έγινε παρά τη θέληση των γονέων και δασκάλων. Το σχολείο στον Παζινό στεγάζεται ακόμα σε προκάτ παρά τις υποσχέσεις επίλυσης του θέματος.
  • Η μεταστέγαση της υπηρεσίας πρασίνου στο Βαμβακόπουλο συντελείται παρά τις αντιρρήσεις των εργαζομένων. Τελικά λαβάνεται η γνώμη των υπηρεσιών ή η δημοτική αρχή αποφασίζει και διατάζει;
  • Λαμβάνονται υπόψιν τα αυξημένα κόστη που θα προκύψουν ή η δημοτική αρχή είναι υπεράνω όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα; Λαμβάνεται υπόψιν η αμεσότητα στην ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών ή δημοτική αρχή είναι υπεράνω του πολίτη; Δεν έχει ενεργοποιηθεί ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη. Μήπως η δημοτική αρχή φοβάται τις καταγγελίες των πολιτών για κακοδιοίκηση;

Η δημοτική αρχή ξεχνά ότι το όνομα της παράταξής της με την οποία διεκδίκησε τον δήμο ήταν Δήμος Ενεργών Πολιτών; Οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί όταν πρόκειται να ψηφίσουν και τον υπόλοιπο χρόνο να γίνοται ανενεργοί;

Οι δημοτικές ενότητες έχουν υποβαθμιστεί. Δεν έχει συσταθεί το συμβούλιο ένταξης των μεταναστών. Υπάρχει παράβαση καθήκοντος της δημοτικής αρχής σε σχέση με την περίθαλψη και διαχείριση αδέσποτων ζώων.”

Να σημειώσουμε ότι η κ. Βουτετάκη, θα συνεχίσει να δίνει το παρών ως Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...