19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι Υπουργοί Παπασταύρου και Μπρατάκος μετά τον σάλο – «Έστειλε λάθος μήνυμα η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση»

Ημερομηνία:

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, επισκέφθηκαν την Κυριακή στο σπίτι του, επιχειρηματία που κατηγορούν ως «οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν».

Η συνάντηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι υπήρξε ενόχληση, οι Μπρατάκος και Παπασταύρου θέλησαν να τον διευκολύνουν με τις παραιτήσεις τους.

Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, ενώ όπως σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα. «Προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. «Δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...