14.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Ο Χρήστος Στυλιανίδης στη θέση του

Ημερομηνία:

Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτισιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλλει την παραίτησή του στο Μέγαρο Μαξίμου από το Σάββατο.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στα social media, εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του, προτάσσοντας την προσωπική του αξιοπρέπεια.

«Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα.
Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου.»

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις του, που εξίσωναν θύτη και θύμα στην υπόθεση του Αντώνη Καρυώτη, για τις οποίες αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Ο Στυλιανίδης νέος υπουργος Ναυτιλίας

Όπως έγινε γνωστό, στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Μαρινάκης: Πολιτικός με πανευρωπαϊκή εμπειρία ο Στυλιανίδης

«Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με απόφαση του πρωθυπουργού νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος υπενθύμισε την αναφορά του της περασμένης εβδομάδας ότι «όλοι κρίνονται συνεχώς». Ενώ για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη ως του νέου υπουργού Ναυτιλίας σχολίασε πως ότι «μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία».

Όπως ανέφερε, ο νέος υπουργός έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος υπουργείου με σώμα ασφαλείας και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ. «Είναι, επίσης, υπουργός με πανευρωπαϊκή εμπειρία και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ