16.8 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Παρακολουθούνταν το 2021 πάνω από 727.325 πολίτες στην Ελλάδα!

Ημερομηνία:

Το αντιγράφουμε από τους OPINIONS του iEidiseis, από το άρθρο του Μαρίνου Σκανδάμη, διδάκτορα Νομικής – δικηγόρο και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής:

«Βρετανική έρευνα του 2016 δείχνει ότι ο μέσος όρων των επαφών του κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου ανέρχεται στις 47. Δεδομένου ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας παρόμοια δημοσιευθέντα στοιχεία για την Ελλάδα, αν αντιστοίχως εφαρμόζαμε αυτόν τον μέσο όρο στη χώρα μας, προκύπτουν ενδιαφέροντα και άκρως ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση των ατομικών μας δικαιωμάτων.

Και αυτό διότι αν θεωρήσουμε ότι οι 15.475 εκδοθείσες εισαγγελικές διατάξεις το 2021 για την άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας, αφορούν έναν αριθμό τηλεφώνου, που δεν είναι ακριβές, αφού κάποιες φορές με μια διάταξη αίρεται το απόρρητο σε περισσότερους τηλεφωνικούς αριθμούς, τότε το αποτέλεσμα σοκάρει.

Καθότι θεωρητικά κατά μέσο όρο 727.325 τηλεφωνικοί αριθμοί μπορεί να παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο των αναγκών εθνικής ασφάλειας. Και ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν άλλες έρευνες του εξωτερικού που δείχνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό επαφών ανά χρήστη κινητού τηλεφώνου».

Το μίνιμουμ, λοιπόν, του αριθμού των συμπολιτών μας που άκουσαν οι ΚΥΠίτες το 2021 είναι 727.325 συμπολίτες μας!

Με τις νόμιμες παρακολουθήσεις!

Τι πιθανότητες, αλήθεια, δίνετε στον εαυτό σας να είστε ένας από αυτούς;.

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΚΕ Χανίων: Απάντηση σε δημοσιεύματα για τις θέσεις του κόμματος για τους κινδύνους των βάσεων στη Σούδα

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απαντά σε δημοσιεύματα που την κατηγορούν για ανασφάλεια και ζημιά στο τουρισμό, υπερασπιζόμενη τις θέσεις της για τον πόλεμο και τις βάσεις.

Δήμος Πλατανιά: Συμβολική δράση με το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά πραγματοποίησε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μαθήτριες προσέφεραν υπηρεσίες περιποίησης στις εργαζόμενες.

Πάμε για… χόρτα: Τρίτη χρονιά δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για τα άγρια χόρτα

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει για τρίτη χρονιά το «Πάμε για… χόρτα» με δράσεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι. Συλλογή άγριων χόρτων με 22 συλλόγους και πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία.

Εκπαιδευτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στα Χανιά

Εκπαιδευτική ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνεται στα Χανιά στις 16 Μαρτίου 2026. Ομιλητές ο Μανώλης Σφακιανάκης και η Πωλίνα Ζέρβα στο Πνευματικό Κέντρο.