19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παραμένουν τεράστια τα προβλήματα: Με επιβολή καταναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται σχεδόν 2 εκατ. πολίτες που χρωστούν στην εφορία

Ημερομηνία:

Κατά 269.115 αυξήθηκαν οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες όφειλες προς την εφορία τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο. Συνολικά 4.019.350 έχουν πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ το αντίστοιχο νούμερο του Ιουνίου ανερχόταν σε 3.750.195. Τον Ιούλιο αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών που κινδυνεύουν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, καθώς έφτασαν τους 1.819.142, έναντι 1.764.551 που απειλούνταν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (παλαιών και νέων) ανήλθε τον Ιούλιο στα 104,428 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι του ποσού των 104,111 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον Ιούνιου.

Οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες όφειλες αυξήθηκαν κατά 269.115, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέλθει στους 4.019.350 έναντι 3.750.195 τον Ιούνη.  Σημειώνεται ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των οφειλετών που κινδυνεύουν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Τον Ιούλιο έφτασαν τους 1.819.142 έναντι 1.764.551 τον Ιούνιο. Το  67,19% των οφειλών βρίσκονται ήδη σε καθεστώς αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 320 εκατομμύρια οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) τον Ιούλιο, καθώς  ανήλθαν στα 3,929 δισεκατομμυρίων  έναντι 3,609 δισεκατομμυρίων που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο. Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται μόνο από φορολογικές οφειλές ανήλθαν τον Ιούλιο  στα 3,642 δισεκατομμύρια έναντι 3,358 δισεκατομμυρίων τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...