21.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μυθικός Γκαβέλας, back to back «χρυσός» στα 100μ – «Θέλω χαμόγελο για να τρέξω» – H επική κούρσα και οι δηλώσεις «γροθιά»

Ημερομηνία:

Ο απίθανος Νάσος Γκαβέλας, πραγματοποιώντας μία μυθική κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα (Τ11), διατηρώντας τα σκήπτρα του από το Τόκιο.

O Νάσος Γκαβέλας υπερασπίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε δύο σερί διοργανώσεις.

Ο Έλληνας δρομέας ταχύτητας, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, έλαμψε στον τελικό των 100μ. (Τ11) και με χρόνο 11.02 πανηγύρισε και πάλι το χρυσό!

Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι να βγει το photo finish φάνηκαν αιώνας:

Μετά το φινάλε της κούρσας, ο 24χρονος δρομέας, εμφανώς συγκινημένος, συγκλόνισε με τις δηλώσεις του, ενώ απένειμε τα εύσημα εύσημα στον οδηγό του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νάσου Γκαβέλα:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, θα μιλήσω για τον κόσμο, που μου έχει βοηθήσει, όπως αυτός εδώ ο βλάκας. Ήρθα να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων και τα καταφέραμε. Δόξα τω Θεώ, πραγματικά. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Μου έλεγαν όλοι πως δεν μπορώ να τρέξω, πως δεν θα τα καταφέρω. Όχι, λοιπόν, εγώ θέλω χαμόγελο για να μπορώ να τρέξω. Μαζί με τον Γιάννη ήρθαμε και πήραμε το χρυσό».

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Όλα πήγαν καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Νάσο και για αυτό που κατάφερε. Υποσχέθηκα στον πατέρα του να τον κάνω να κλαίει από συγκίνηση και νομίζω το κατάφερα».

 

Ενώ ο Νάσος στο τέλος πρόσθεσε: «Θα πάμε να το κάψουμε στο Diamond League τώρα. Περιμένω τον Καραλή και τον Τεντόγλου, γιατί δεν πρόκειται να γιορτάσουν μόνοι τους».

Πλέον η Ελλάδα έφτασε στο Παρίσι τον διψήφιο αριθμό σε μετάλλια (10) με 2 χρυσά, 3 ασημένια και 5 χάλκινα!

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατέχει το παγκόσμιο και το Παραολυμπιακό ρεκόρ του αγωνίσματος με 10.82 από την κορυφαία διοργάνωση, που διεξήχθη στην ιαπωνική πρωτεύουσα πριν από τρία χρόνια.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι φοιτητές των Χανίων τιμούν τη μνήμη του

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου...

Ο Πολάκης βιάζεται: Θέλει διεξαγωγή εκλογών ένα μήνα νωρίτερα

Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ζητά άμεση προσφυγή...

Εκατοντάδες Χανιώτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Με μαζική προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες, 14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις...

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα που έστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι – Οι αιχμές και οι κόντρες

Σε ενωτικό και πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε κυρίως η διαδικασία...