20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Παρελήφθη”: Στο Προεδρείο της Βουλής η μήνυση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου κατά Υπουργών Οικονομικών – Τι λέει το ψήφισμα

Ημερομηνία:

Στο Προεδρείο της Βουλής κατέληξε η μήνυση καθώς και ψήφισμα της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου για τις ευθύνες των Υπουργών Οικονομικών της χώρας σχετικά με την παράνομη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ. Την παράδοση έκανε το μέλος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Γιώργος Φραγκούλης.

Ακολουθεί κείμενο σχετικά με την παράδοση που ανέρησε στην ιστοσελίδα του καθώς και το ψήφισμα:

Χθες, 2-4-2015 ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, δια του γραμματέα της κ. Κοτσoρώνη, φάκελο που περιείχε: ένα ψήφισμα, ένα dvd από τη δράση της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και την μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημ/ κών Ηρακλείου κατά των εκάστοτε Υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού [ποιοι είναι αυτοί θα τους αποκαλύψει η εισαγγελική έρευνα] και των Διευθυντών των ΔΟΥ για την παράνομη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ, κατά το υπερβάλλον, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση ανάμεσα στον εκπρόσωπο της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και τον Γραμματέα κ. Κοτσορώνη όταν ο τελευταίος περιορίσθηκε στην αναγραφή απλώς ενός αριθμού πρωτοκόλλου στο αποδεικτικό το οποίο μου παρέδωσε. Πιο συγκεκριμένα, όταν του εξήγησα προφορικά τι του καταθέτω, αισθάνθηκα ότι ένιωσε άσχημα όταν του ανέφερα για την μήνυση κατά των Υπουργών και των Διευθυντών των ΔΟΥ για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ.

img148

 

Στο αποδεικτικό παράδοσης έγραψε, αρχικά, μονάχα ένα αριθμό. Επέστρεψα όταν το διαπίστωσα και απαίτησα να αναγραφεί στο αποδεικτικό τι του παρέδωσα.

Είπε τότε στην συνάδελφο του στο ίδιο γραφείο τα εξής”αφού νομίζει ο κ. Φραγκούλης ότι θα ξαφανίσουμε τα έγγραφα του, σημείωσε στο αποδεικτικό τι μας παρέδωσε”!

Του εξήγησα τότε ότι δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου αλλά μια οργάνωση και θα πρέπει να λογοδοτήσω σ’ αυτήν. Έτσι έληξε, ομαλά, η διαφαινόμενη σύγκρουση μεταξύ μας ικανοποιώντας την απαίτηση μου.

Θέλω να επισημάνω τα εξής: αν μετέχω στην Λ.Σ.Π. Ηρακλείου οφείλεται, ανάμεσα στα πολλά θετικά της, ότι οι σχέσεις των μελών της διέπονται από τους κανόνες της Άμεσης Δημοκρατίας στις οποίες πιστεύω.

Όποιος εκπροσωπεί έναντι τρίτων την ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ, ΑΚΑΠΕΛΩΤΗ αυτή οργάνωση οφείλει ΑΜΕΣΗ λογοδοσία στα μέλη της. Δε μπορούσα λοιπόν εγώ να περιοριστώ στην απλή παραλαβή ενός αριθμού πρωτοκόλλου. Δικαιολογημένα θα αμφέβαλλαν τα μέλη της Οργάνωσης για το τι παρέδωσα, ιδίως για το έγγραφο της μήνυσης αναρωτώμενα μήπως δείλιασα.

Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή:

unnamed

 

"google ad"

unnamed (1)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ