23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Παρουσίαση έργου Κώστα Αργυριάδη και Αχιλλέα Τηλέγραφου

Ημερομηνία:

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, διοργανώνει το 2ο Chania Photodays από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024. Στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας δράσεων για την φωτογραφία και την θέση της στο φωτογραφικό βιβλίο, ο Κωστής Αργυριάδης και ο Αχιλλέας Τηλέγραφος, θα παρουσιάσουν το έργο τους. Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο Λεκτόριο σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 20.00 μμ.

Ο Κωστής Αργυριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασε φωτογραφία με υποτροφία στο ESP Photography και μαθήτευσε κοντά στον Στράτο Καλαφάτη. Βιοπορίζεται από τη φωτογραφία. Εξέδωσε την πρώτη του φωτογραφική εργασία με τις εκδόσεις Άγρα το 2014 με τον τίτλο ”Every Day, Every City” και το 2022 την δεύτερη με τον τίτλο ”DD-MM-YYYY” (αυτοέκδοση).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ όπως το ”Thessaloniki: Looking at time through moments: photographs 1900-2017″ στο Μουσείο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Festival Circulation(s),στο Παρίσι το Balkans Today, The present of a wounded landscape στην Αθήνα, το Estate Fotografia Siracusa Festival στις Συρακούσες,το Projet 102 στο Παρίσι. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Το φωτογραφικό του όραμα συνοψίζεται στην ανάδειξη της ασημαντότητας του οπτικού περιεχομένου της καθημερινής ζωής και των πόλεων καθώς και η σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο στην περιπλάνηση μέσα σε αυτές.

https://www.kostisargyriadis.com/

Ο Αχιλλέας Τηλέγραφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, έζησε στις Κυκλάδες, ενώ επί του παρόντος ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις φωτογραφικές του αναζητήσεις στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 κατά την διάρκεια της φοίτησής του στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με την φωτογραφία έχει ασχοληθεί ως μέσο εφαρμογής, εκπαίδευσης και κυρίως προσωπικής έκφρασης.

www.achilleastilegrafos.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...