31.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Παρουσίαση βιβλίου: «Κρήτη, όταν η παράδοση δημιουργεί το μέλλον»

Ημερομηνία:

Το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κρήτη, όταν η παράδοση δημιουργεί το μέλλον», της Κατερίνας Γ. Τσούκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣταμούληΤην βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος, η κ. Αμαλία Μπασιά, Διοίκητρια του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων Χανίων η οποία ήταν και κεντρική ομιλήτρα, η κ. Δρετάκη Χρυσούλα, πρόεδρος του Γυν. Συν/σμου «Βασιλείων Γλυκασμός» και πρόεδρος του Δικτύου και πλήθος κόσμου. Το έργο, που είναι ένα πλήρες αφιέρωμα στους γυναικείους συνεταιρισμούς όλης της Κρήτης έγινε αφορμή να ακουστούν πολλές προτάσεις για την προώθηση των παραδοσιακών  μας προϊόντων αλλά και προτάσεις για τον τρόπο προβολής της προσφοράς των γυναικών που διαιωνίζουν τη βαριά κληρονομιά με την ακόπιαστη εργασία τους.

Όπως τόνισε η κ. Μπασιά σε μια από τις προτάσεις της: «Θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθούν μόνιμα εκθετήρια προϊόντων παραγωγής των Γυν. Συν/σμών, σε κεντρικά σημεία, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έρχονται σε άμεση επαφή με τα παραδοσιακά εδέσματα κι εργόχειρα, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα η μετάβασή τους στα χωριά». Ο σεβασμιότατος τόνισε μεταξύ άλλων πως «κάθε ποιοτική δουλειά, όπως αυτό το βιβλίο, αποτελεί έργο προσφοράς πολιτισμού και μάλιστα έρχεται να συμπληρώσει την πιο δημιουργική εικόνα της Κρήτης μας τώρα που εορτάζονται τα 100 χρόνια σύνδεση της Μεγαλονήσσου με την Ελλάδα».

Η κυρία Δρετάκη Χρυσούλα τόνισε την ανάγκη προβολής της σύγχρονης δημιουργικής Κρήτης, ενώ η συγγραφέας μίλησε για το μεγάλο ταξίδι της σε όλη την Κρήτη προκειμένου να καταγραφούν τα 25 χωριά με την ιστορία τους, την πορεία κάθε συν/σμου, τις πατροπαράδοτες συνταγές που για πρώτη φορά παραχωρούνται στη δημοσιότητα, αλλά και για την «έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο των φορέων, όσο και από ΜΜΕ ως προς την προβ ολή του έργου, που συνεπάγει την προβολή όλων των γυν. Συν/σμων και των προϊόντων τους». Η βραδιά έκλεισε με την υπογραφή βιβλίων από τη συγγραφέα στους παρευρισκόμενους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....