16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρουσίαση βιβλίων για τον Μίκη Θεοδωράκη — Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής

Ημερομηνία:

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει να τιμά ποικιλοτρόπως τον Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου το Αρχείο φυλάσσει από το 1997. Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 19:00, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης — Εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης, διοργανώνει μια βραδιά λόγου και μουσικής γύρω από δυο πρόσφατες εκδόσεις για τον Θεοδωράκη που έχουν ως κινητήριο μοχλό τον συντοπίτη και συνοδοιπόρο του συνθέτη, τον συγγραφέα Γιώργο Αγοραστάκη.

Πρόκειται για τα βιβλία Το πνεύμα της Επανάστασης του ’21 και ο Μίκης Θεοδωράκης (Γιώργος Αγοραστάκης, εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης, 2021) και Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κρήτη (Γιώργος Αγοραστάκης, Τατιάνα Παπαγεωργίου, Ερατοσθένης Καψωμένος, έκδοση ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης και ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, 2021).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει σύντομο μουσικό μέρος με έργα για πιάνο του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα μιλήσουν: Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός, υπεύθυνος ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Στεφανία Μεράκου, μουσικολόγος, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», Γιώργος Αγοραστάκης συγγραφέας.

Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης στο https://www.eventbrite.com/e/266652513847

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...