25.8 C
Chania
Sunday, June 2, 2024

Παρουσίαση Ποιητικής Τριλογίας Δ. Κακαβελάκη

Ημερομηνία:

Η ποιητική τριλογία “Η Νήσος”, “Κρήτη – Όνειρο Μέγα”, “Σάρκα Μία”, του Δημήτρη Κακαβελάκη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο  Δήμος Χανίων και οι εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 19:30 στη  Δημοτική  Βιβλιοθήκη Χανίων.

”Στην αποψινή εκδήλωση  έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα μέρος του  ποιητικού έργου του Δημήτρη Κακαβελάκη, το οποίο κατά την εκτίμηση μου αποτελεί σημαντικό δείγμα της συγγραφικής ταυτότητας της αξιόλογης αυτής προσωπικότητας”  ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι ο Δημήτρης Κακαβελάκης εκτός της ποίησης έχει δημοσιεύσει δοκίμια, αφηγήματα και έχει στο ενεργητικό του τρία θεατρικά έργα, πορευόμενος με αυτόν τον τρόπο με συνέπεια και προσήλωση στον πνευματικό δρόμο, που ο ίδιος χαράσσει. 

Ο ποιητικός λόγος του Δημήτρη Κακαβελάκη είναι πυκνός και γεμάτος νοήματα, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχος και αποκαλυπτικός. Ο ποιητής με λόγο άλλοτε βιωματικό και άλλοτε καίρια πολιτικό παρουσιάζει τις αγωνίες, που διαπνέουν το ποιητικό του έργο, αναδεικνύοντας με οξυδέρκεια τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας”, τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, που ένας συμπατριώτης μας, ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά, έχει να επιδείξει ένα τόσο αξιόλογο έργο και εύχομαι και στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και άλλα μοναδικά σε ποιότητα έργα του” κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Για το έργο του Χανιώτη ποιητή μίλησε η ποιήτρια και γιατρός Πηνελόπη  Ντουντουλάκη, ενώ χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος των Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης και ο Πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκληροπυρηνικοί Ισραηλινοί» και «Χαμάς» – Με όρους «συλλογικής βεντέτας»!

Του Γιώργου Ουρανού Όπως μια βεντέτα ξεκινά από μια ‘’παρεξήγηση’’...

Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους: «Κάνατε κάνα μπανάκι;» – Τα παρελειπόμενα της διακαναλικής

Τα παραλειπόμενα της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά αποτύπωσε σε...