26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Παρουσίαση της μεγάλης ορθόδοξης χριστιανικής εγκυκλοπαίδειας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια, την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει χαρακτηρίσει «φίλη σοφή, πολύπειρο, διακριτική, μεταδοτική» πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 19.00 (ξενοδοχείο «Αστόρια»).

xriΤο μεγαλόπνοο αυτό έργο, που θα ολοκληρωθεί σε 12 τόμους (μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί οι 4 πρώτοι τόμοι), τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη και έχει λάβει τις ευλογίες των προκαθημένων των πρεσβυγενών Πατριαρχείων και των αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών. Για την εκπόνησή του συνεργάζονται πάνω από 200 ειδικοί επιστήμονες, διεθνούς κύρους, καλύπτοντας με σφαιρικότητα και πληρότητα την ιστορία, τη θεολογία, τη χριστιανική τέχνη, την εκκλησιαστική γραμματεία, την αγιολογία, την ορθόδοξη παράδοση και τον οικουμενικό προσανατολισμό του χριστιανισμού.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη σεπτή του παρουσία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ για το έργο θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, και ο κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Βυζαντινούς ύμνους θα ψάλει ο χορός των Ιεροψαλτών «Κρήτες Μαΐστορες», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Αντ. Πλαΐτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...