19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Αλεξάκη, «Πρώτη λέξη»

Ημερομηνία:

Αύριο Τετάρτη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Η  Δημοτική Βιβλιοθήκη  Χανίων διοργανώνει αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα  7 μ.μ. στο χώρο της,  Υψηλαντών 30, εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου  του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη,  «Πρώτη λέξη».

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: «Είχα χάσει τον αδελφό μου λίγο πριν ξεκινήσει αυτό το βιβλίο. Νόμιζα ότι δεν ήμουν ικανός να μιλήσω γι’ αυτό, επειδή ήταν και πολύ πρόσφατο και πολύ οδυνηρό. Καθώς έψαχνα ένα άλλο θέμα βιβλίου, συνειδητοποίησα ότι έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τις λέξεις και με τις γλώσσες…αλλά πάντα ο σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα μυθιστόρημα, δεν με ενδιαφέρει η γλωσσολογία από μόνη της. Μ’ ενδιαφέρουν τα μυθιστορήματα στο μέτρο που βοηθάνε οι γλώσσες- οι οποίες όμως με βοηθάνε σαν ηρωίδες, όχι σαν μέτρα εκφραστικά. Τις έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ και έτσι αναρωτήθηκα ποια να ήταν « η πρώτη λέξη». Μου φάνηκε πάρα πολύ καλή ιδέα και από την αρχή κατάλαβα ότι αυτό έπρεπε να γίνει μυθιστόρημα».

Το δημιουργό και το έργο του, θα παρουσιάσει η φιλόλογος και δημοσιογράφος  κ. Βίκυ Κόλλια και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το συγγραφέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχιερατικό μνημόσυνο Ειρηναίου

Επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από της εις Κύριον...

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...