31.8 C
Chania
Monday, June 24, 2024

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη στα Χανιά

Ημερομηνία:

To νέο του ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο “Άρια. Ο κόσμος από την αρχή” παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης στο βιβλιοπωλείο “Θεοδωράκη” στο Κάτω Δαράτσο ο καταξιωμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης.

Για το βιβλίο -το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός- μίλησε η Ελισσάβετ Τζιγκουνάκη, Υπεύθυνη του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη του Δ.Ο.Κ.ΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων, ενώ ο συγγραφέας συνομίλησε με τους αναγνώστες και θα υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Το βιβλίο:  

Ο νεαρός Έλληνας διπλωμάτης Στέφανος Μαυροειδής επιστρέφει από το Λονδίνο στην Ελλάδα του Μεταξά. Μια μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης θα τον φέρει σε επαφή με τη βρετανική αρχαιολογική κοινότητα. Ερωτεύεται την Aγγλο-Γαλλίδα αρχαιολόγο Ρόζμαρι Λεμπλάν και περνά μαζί της τους τελευταίους μήνες αμεριμνησίας στο περιθώριο των ανασκαφών στις Μυκήνες αλλά και του πολέμου που πλησιάζει με γοργά βήματα. Η διαφυγή τους στη Μέση Ανατολή τον Απρίλιο του ’41 θα τους οδηγήσει σ’ ένα θερμοκήπιο ειρήνης, το Κάιρο.

Ο Στέφανος θα ζήσει από κοντά τη νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας που κυοφορεί την εθνική τραγωδία του Εμφυλίου. Ταυτόχρονα όμως εκείνος και η Ρόζμαρι αντιμετωπίζουν την πρόκληση μιας μυστικής αποστολής στην κατεχόμενη Ελλάδα με σκοπό την προστασία των ελληνικών αρχαιοτήτων…

Ένα μυθιστόρημα για τον παλιό κόσμο, που χάθηκε μέσα σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους, και για τη μικρή ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται στη σκιά των μεγάλων γεγονότων.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εκδόθηκε πρόσφατα στα γαλλικά σημειώνοντας τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τιμήθηκε με το Prix Mediterranée Étranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα αραβικά.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε στα γαλλικά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το προσκύνημα του τρόμου στη Μέκκα: Πάνω από 1.300 οι νεκροί υπό 52 βαθμούς Κελσίου

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι περισσότεροι από 1.300...

Κίσσαμος: Προφυλακίστηκαν 5 από τους 16 συλληφθέντες

Συνολικά πέντε άτομα προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους, που...

Τι ήταν τελικά το “άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο” που πέρασε πάνω από την Κρήτη;

Ένα ιπτάμενο αντικείμενο που διέσχισε την Κρήτη το βράδυ της Κυριακής έγινε viral...

Προς τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ οδεύει η Ελλάδα – Ανύπαρκτος ο χειμώνας στην Κρήτη!

Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα εκτιμάται πιθανόν να...