22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρουσίαση του We do local στους ξενοδόχους και τους τοπικούς παραγωγούς του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ στα πλαίσια παρουσίαση του “We do local” στους Ξενοδόχους της Κρήτης, πραγματοποίησε με επιτυχία χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στην Χερσόνησο, εκδήλωση παρουσίασης του νέου αυτού προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης που σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών  που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω ενός ενιαίου σήματος το We do local, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ηρακλείου και μέλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ  που χειρίζεται το πρότυπο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, είναι επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία συγκεκριμένης ταυτότητας των καταλυμάτων, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και οικονομίας και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ελληνικής φιλοξενίας και του πολιτισμού μας στους επισκέπτες μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλοι οι λόγοι που οδήγησαν τους 14 ξενοδόχους της Κρήτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους, όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές πιστοποίησης καταλυμάτων αλλά και πρακτικές εφαρμογής τους. Επίσης, όπως σε κάθε εκδήλωση δημιουργήθηκε μία έκθεση, όπου οι τοπικοί παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα προιόντα τους στους Ξενοδόχους. Οι επιχειρήσεις  που συμμετείχαν ήταν οι: Κrivek AE, ΦΗΜΗ, Μύλοι Κρήτης, ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, μέλι Aroma Kritis, Κastro OE, Αγνότης Συλλιγάρδος ΟΕ, Τυροκομικά Αεράκης, Α.Σ.Οροπεδίου Λασιθίου, Αρτοζαχαροπλαστείο Σπυριδάκης, Καλημέρα Φρούτα ΑΕ, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης Wines of Crete και ο Όμιλος Νέων Ελλήνων.

Η παρουσίαση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί με την απονομή του πιστοποιητικού στο νέο μέλος του We do local από το Νομό Ηρακλείου το ξενοδοχείο Nana Beach Resort, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Ιδιοκτήτη Μιλτιάδη Καράτζη. Η Διοίκηση της Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενεία ΑΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Επόμενος σταθμός του We do local είναι ο Ν.Λασιθίου, όπου θα έχουν την  ευκαιρία οι Ξενοδόχοι και οι Τοπικοί Παραγωγοί του Νομού να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρότυπο We do local.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...