15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρουσία Λοβέρδου πνευματικό μνημόσυνο μητροπολίτου Κισάμου και Συλίνου Ειρηναίου Γαλανάκη

Ημερομηνία:

Πνευματικό Μνημόσυνο διοργανώνει η ΟΑΚ και μεταξύ αυτών που θα απευθύνουν χαιρετισμό θα είναι και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει Πνευματικό Μνημόσυνο σεβασμού, μνήμης και τιμής προς τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο, με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ», την προσεχή Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Η εκδήλωση τελεί υπό την πνευματική αιγίδα και ευλογία της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

– Χαιρετισμός Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Εκ¬προσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατρι¬άρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.

– Χαιρετισμός του Εντιμολ. κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θα ακολουθήσουν οι Εισηγήσεις:

«Ο Ειρηναίος εν τη πολιτική μνήμῃ», Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.
«Εκκλησία και κοινωνική συνοχή σε περιόδους κρίσης», Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων.

«Μία πτυχή της σκέψης του Ειρηναίου», Γεώργιος Κατσανεβάκης, Πρόεδρος της ΑΝΕΚ.
«Εν ταις αγοραίς και εν ταις πλατείαις». Θρησκεία και πολιτι¬κή στις αρχές του 21ου αιώνα», Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογί¬ας του Α.Π. Θεσσαλονίκης.

«Ηθική και πολιτική στη σκέψη του Ειρηναίου», Γεώργιος Πευκιανάκης, Φιλόλογος, πρ. Λυκειάρχης.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ