23.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Παρουσία πλήθους κόσμου: Εγκαινιάστηκε ο «Αγροτικός Αύγουστος 2012» στην Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Αγνά, ποιοτικά κρητικά προϊόντα, μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας μέχρι και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, «Αγροτικός Αύγουστος 2012», που φιλοξενείται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Θεσσαλονίκη.

Την έκθεση εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2012, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους δεσμούς των Χανίων και της Θεσσαλονίκης και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός.

Για μια γιορτή γευσιγνωσίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα να επανακτήσουν τη θέση τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης, με απόηχο σε όλη την Ελλάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ, στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα», επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

«Το άγαλμα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο της Πλατείας, σηματοδοτεί την ιδιαίτερη μεταξύ μας σχέση- τη σχέση Μακεδόνων και Κρητικών- που σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα χρόνια των Αγώνων. Και αν τότε ήρθαμε ως συμπολεμιστές στα πεδία των μαχών, τώρα ερχόμαστε ως πρεσβευτές των αγαθών της Κρητικής γης. Ασφαλώς κάθε περιοχή έχει τα δικά της ονομαστά προϊόντα. Έτσι και εμείς ερχόμαστε για να φέρουμε κοντά σας τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας, τα προϊόντα που συνθέτουν μια πρόταση ποιοτικής διατροφής», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων,  απηύθυναν ακόμη ο γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανιών, Γιώργος Τραχαλάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας, Πέτρος Πετρακάκης.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ  θα λειτουργεί από τις 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην οποία πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο...

Προβλήματα των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων: Οι απαντήσεις του Υπουργείου

Η κατάσταση των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων, που...