14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής ο εορτασμός της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα – Όλο το πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο ΠτΒ, Νίκος Βούτσης, θα παραστούν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά για την 103η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα, θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης 1ης Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεία λειτουργία και μνημόσυνο που θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η επίσημη δοξολογία στις 11:00 και αμέσως μετά η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και η έπαρση της σημαίας.
Οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με την πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, ενώ προβλέπεται επίσκεψη των επισήμων στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο δημαρχείο Χανίων.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής και του προέδρου του Ιδρύματος.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο πρόεδρο και εταίρο του Ιδρύματος.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εορτασμού της 103ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδ έχει ως εξής: 

Από την 8η πρωινή ώρα της 30 Νοεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2016 ορίζεται

  1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών, των Τραπεζών ως και των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι των Χανίων.
  2. Φωταγώγηση της πόλης των Χανίων, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων, όπως επίσης και των Δημοσίων και των Δημοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών τις εσπερινές ώρες στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2016.
  3. Πανηγυρικός διάκοσμος των οδών και πλατειών της πόλης των Χανίων και του Φρουρίου Φιρκά, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 

11:00  Στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας)

Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων,

παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 

07.00-10.00  Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου

"google ad"

Όρθρος Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο.

11.00  Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

11.30  Φρούριο Φιρκά

Τελετή έπαρσης τη σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, και στην συνέχεια θα γίνει έπαρση της Σημαίας.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, όπως και στο Δήμο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...