27.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Παρουσία του Υπουργου Εθνικής Αμυνας η παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων στο Παλιό Λιμάνι: “Να αναλογιστούμε το αίσθημα της ευθύνης” | Φωτός

Ημερομηνία:

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων στο Παλιο Λιμάνι.

Η παρέλαση ξεκίνησε από το Φρούριο Φιρκά περίπου στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στο Γιαλί Τζαμισί όπου βρισκόταν και οι επίσημοι.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η δοξολογία στην Ιερά Μητροπολη Χανίων.

Στην εκδηλωση για την επέτειο των 80 χρόνων απο τη Μάχη της Κρητης στο Παλιο Λιμάνι παρευρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ κ. Ντορα Μπακογιάννη, Βασίλης Διγαλάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανιων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηρακης καθως και εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας.

Σε δηλωση που έκανε στα μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ειπε:

«Χαρά μου να βρίσκομαι μια τέτοια μέρα στα Χανιά, με την ευκαιρία του εορτασμού της 80ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, ενός γεγονότος αξιοσημείωτου.

Είναι μια αφορμή να γιορτάσουμε την Κρητική ψυχή και μια ευκαιρία, όπως είχε πει ο Νίκος Καζαντζάκης, να αναλογιστούμε το αίσθημα της ευθύνης που δίνει σε εμάς η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτή της ψυχής».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απολύτως ικανές να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει για την ιστορική επέτειο:

“Η 80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης, συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο κορυφαίες στιγμές στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης σηματοδοτεί τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ήττα των δυνάμεων του Άξονα. Οι άοπλοι Κρήτες αγωνιστές, το Μάη του 1941, σε συνεργασία με τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα της αντίστασης, απέναντι στη βαρβαρότητα του ναζισμού και του φασισμού.

Όλοι μαζί εγγυήθηκαν την Ελευθερία, νίκησαν το φόβο του θανάτου, γράφτηκαν στον μακρύ κατάλογο των ηρώων της Ελλάδας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους Κρητικούς που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, αλλά και όλους τους συμμάχους που υπερασπίστηκαν μεγάλα και υψηλά ιδανικά.

Ογδόντα χρόνια μετά, η Μάχη της Κρήτης κατέχει ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή ιστορία, καθώς άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην εξέλιξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπης.”

Οι εκδηλώσεις κορυφωνονται το απόγευμα της Κυριακής  με τις εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο του Μάλεμε που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμυνας.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ