26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμοι για σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή

Ημερομηνία:

Για ένα σκηνικό ακραίας σύγκρουσης ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα μας προετοιμάζουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις των δύο ηγετών.

«Κάλπες το 2024»

Την απόφαση του για εκλογές μέσα στο 2024 θα ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «σηκώνει το γάντι» ζητώντας «καθαρές λύσεις» και υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του έγινε πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής του τόπου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων θα αναφέρει στην Κεντρική Επιτροπή:

  • «Φέραμε τον Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση, τόσο με την πρόταση δυσπιστίας όσο και με τις θέσεις μας για την στεγαστική κρίση»
  • «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Κεντροαριστερά και να είναι εγγυητής του χώρου όχι με όρους παρασκηνίου»
  • Για τον δήμο της Αθήνας και την υποψηφιότητά Δούκα: Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για μία διαφορετική προσέγγισh στον δήμο της πρωτεύουσας και μία άλλη προσέγγιση. «Να μην είναι ο δήμος της Αθήνας λάφυρο κανενός».

Και το σχόλιο για το «λάφυρο» δεν είναι άλλο από τα όσα έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις του Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων σε πρώην Υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως επισημαίνουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ είναι «τόσο λεπτές οι ισορροπίες που η σύγκρουση είναι έντονη και θα δούμε χτυπήματα και κάτω από την ζώνη».

Στα ύψη η σύγκρουση ανάμεσα σε Ανδρουλάκη – Δούκα 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη και στο ΠΑΣΟΚ είναι τα όσα ειπώθηκαν από τον Χάρη Δούκα στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική αδελφοκτονία» για τον Νίκο Ανδρουλάκη αναφερόμενος στις επικρίσεις για «προδοσία», ενόψει και της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή.

«Με στήριξε, νομίζω ότι τον έχω στηρίξει κι εγώ, η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία… Δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω ό,τι πιστεύω ότι είναι καλό. Και κρίνομαι όπως όλοι. Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Αθήνας.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το πώς θα μπορέσει να συνδυάσει τη Δημαρχία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Δούκας διευκρίνισε πως πρόκειται για δύο συμπληρωματικούς ρόλους και όχι αντιπαραθετικούς.

«Σε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας… Στον δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ. Πρότασή μας ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει», είπε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη στήριξη της Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Ο Δούκας τόνισε πως «θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει».

φα topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...