28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επιτάχυνση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού ζητούν Γερουλάνος και Χριστοδουλάκης

Ημερομηνία:

Θέμα επίσπευσης των διαδικασιών της εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «αν δεν κάνουμε ολοκληρωμένη αποτίμηση για το τι πήγε λάθος, δεν θα μάθουμε ποτέ τι φταίει και τι πρέπει να διορθώσουμε».

«Έχουμε μπροστά μας μόνο τρία χρόνια για να μάθουμε γιατί έφυγαν οι 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι, συν όσοι δεν ψήφισαν και να τους πείσουμε γιατί πρέπει να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει την κατάσταση της χώρας», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι «μόνο στα αρμόδια όργανα θα κάνω τέτοια συζήτηση. Η Αθήνα είναι η μόνη περιφέρεια που αύξησε τα ποσοστά της». Πρόσθεσε, δε, πως «όταν η αποτίμηση γίνεται στα όργανα, το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει. Όσες φορές το κάναμε, βγήκαμε κερδισμένοι. Έχουμε τώρα μία τεράστια ευκαιρία να το κάνουμε».

«Θα κάνω ολοκληρωμένο απολογισμό στα Όργανα»

«Δεν είναι στόχος μας να πάρουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται να θέσει ο ίδιος θέμα ηγεσίας, απάντησε: «Θα κάνω ολοκληρωμένο απολογισμό στα Όργανα, σε ό,τι με αφορά, σε αυτήν τη φάση που είμαστε, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, είναι το θέμα ηγεσίας. Αλλά, όταν σου έρχεται ένα αποτέλεσμα που δεν είναι χειροπιαστό, ψάχνεις να δεις τι πήγε λάθος».

«Όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα, δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο»

Για επιτάχυνση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού κάνει λόγο και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με παρέμβασή του.

«Αυτές τις μέρες συζητάμε πολύ. Βάζουμε στο κάδρο την «επόμενη μέρα», αλλά και την “προηγούμενη”. Κινδυνεύουμε, όμως, να το κάνουμε με όρους αποκλειστικά τεχνικούς, διαδικαστικούς, αριθμητικούς, απολίτικους. Λες και δεν πήραμε χαμπάρι τι αλλάζει στην κοινωνία μας, στην χώρα, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει κάνοντας τον απολογισμό της ευρωκάλπης.

»Ακόμα και αν διαβάζουμε τις Ευρωεκλογές μόνο στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο: στην Ελλάδα η Κεντροαριστερά και ο προοδευτικός χώρος οπισθοχώρησαν. Όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία, αλλά αντιμετωπίζουν πλέον τον ορατό κίνδυνο να υποστούν στρατηγική ήττα. Γιατί πολύ απλά, η ελληνική κοινωνία επέλεξε να στείλει μήνυμα εμφανούς αποδοκιμασίας της υφιστάμενης κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, μόνο. Και όχι μήνυμα διαμόρφωσης προοπτικά πλειοψηφικών κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων που θα μπορέσουν να αμφισβητήσουν την υφιστάμενη διακυβέρνηση, με όρους συντεταγμένων προοδευτικών ιδεολογικών αναφορών, και όχι απλώς μέσω συγκυριακών αντιδραστικών σχηματισμών», συνεχίζει.

«Αποδοκίμασε μία κυβέρνηση που έχει καταστήσει εμφανή, πλέον, όλα τα αδιέξοδα και προβλήματα της ασκούμενης πολιτικής της (….) Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, μας είπε καθαρά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μας υπέδειξε, όμως, ποιος θα φέρει αυτή την αλλαγή», επισημαίνει.

«Οι Ευρωεκλογές έγιναν καθρέφτης μιας νέας εμφατικής πραγματικότητας. Η πλειοψηφία, πλέον, της ελληνικής κοινωνίας, δεν εμπνέεται από την πολιτική και το πολιτικό της προσωπικό. Απέχει, απογοητεύεται, αποστασιοποιείται, μηδενίζει και απαξιώνει οριζόντια. Δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό μας σύστημα ως τον μοχλό παραγωγής πολιτικής που θα ανταποκρίνεται και θα ενσωματώνει τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του. Και αυτό το πολιτικό σύστημα, τελικά, διαμορφώνει κοινωνίες χαμηλών προσδοκιών και συμβιβασμών, δημιουργεί πολίτες ευάλωτους εκ νέου στην αντιδραστικότητα και τον δήθεν αντισυστημισμό, που εργαλειοποιείται τελικά για να αναπαράγει το υφιστάμενο status quo, ακόμα και αν έχει πλέον την ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση. Αυτό το πολιτικό σύστημα ζητάει εμπιστοσύνη που δεν εκπέμπει», τονίζει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Η ροπή στην αντιδραστικότητα αποτελεί πλέον την αναμφισβήτητη πολιτική πραγματικότητα και στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο οι συντριπτικές πολιτικές μεταβολές στη Γαλλία ή τη Γερμανία, αλλά ακόμα περισσότερο, η παγιωμένη πεποίθηση των λαών της Ευρώπης ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είναι δικό τους κεκτημένο, δεν μπορεί να εντοπίσει ή να διορθώσει τις αιτίες της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής σε εθνικό επίπεδο. (….) Σε αυτό το περιβάλλον των προκλήσεων, των κινδύνων και της αστάθειας, περισσεύουν τα αφηγήματα που απέναντι στον φόβο, υπερθεματίζουν για το ελάχιστο και το αυτονόητο, για το στοιχειώδες και όχι για το ιδεατό, για τη σταθερότητα στη στασιμότητα. Αλλά λείπει ξανά η ελπίδα. Λείπει το όραμα που θα την ξυπνήσει. Όχι απλώς το αφήγημα, αλλά και η αξιοπιστία ότι θα το κάνουμε πράξη. Για αυτό το όραμα, λοιπόν, έχουμε χρέος να μιλήσουμε ξανά σήμερα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του 21ου αιώνα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», επισημαίνει.

«Έχουμε χρέος να πετύχουμε», λέει και τονίζει πως «η βάση της παράταξης είναι η δύναμη της, όχι ο φόβος της».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής...

Τριήμερο δράσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «landscape...