18.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

ΠΑΣΟΚ: Με αυτήν την στρατηγική θα κινηθεί απέναντι στην Νέα Δημοκρατία – Χαμόγελα για τις δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν αέρα και να το εγκαθιδρύουν στην 2η θέση αλλά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποτελεί για τους πολίτες «τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» προχωρά ο σχεδιασμός στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τον αρχηγό του Κινήματος το κόμμα πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά.

Ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Ανδρουλάκης

Σε χθεσινή δημοσκόπηση της MRB σταθερά πρώτη είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ μειώνει την ψαλίδα με σημαντική αύξηση ποσοστών και ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται πια «ο ηγέτης της αντιπολίτευσης» στη συνείδηση των πολιτών. Ειδικότερα, στην αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ λαμβάνει 28,1% με το ΠΑΣΟΚ να κινείται στο 18,2% ανοίγοντας την «ψαλίδα» από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποχωρεί στο 8,3%, όντας πέμπτο κόμμα, πίσω από Ελληνική Λύση (11%) και ΚΚΕ (9,7%).

Στο ερώτημα ποιον αντιλαμβάνονται οι πολίτες ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 26,3%, με μεγάλη απόκλιση από τον Κυριάκο Βελόπουλο που λαμβάνει 12%. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιον αντιλαμβάνονται ηγέτη της αντιπολίτευσης, οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 26,3%
  • Κυριάκος Βελόπουλος: 12%
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: 8,6%
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: 7,8%
  • Στέφανος Κασσελάκης: 5,8%
  • Αφροδίτη Λατινοπούλου: 3,2%

Οι άξονες της επίθεσης

Αναφορικά με τη γραμμή που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ όλο το επόμενο διάστημα, αυτή έχει χαραχθεί από τον Ανδρουλάκη και την επικοινώνησε και στους συνεργάτες του. Όπως έγραψε η εφημερίδα στο τελευταίο της φύλλο οι άξονες της επιθετικής γραμμής του Ανδρουλάκη έχουν ως εξής:

  • Ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της κοινωνίας και είναι, προφανώς, και μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει, δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο, έχει κουραστεί και έχει κουράσει.
  • Μια τεχνητή συντήρηση ενός προεκλογικού κλίματος δεν ευνοεί κανέναν.
  • Να επανέλθει η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, στα πραγματικά εκλογικά, κοινωνικά και πολιτικά όριά του, από την Αριστερά έως το φιλελεύθερο Κέντρο.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής διείσδυσης του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο της εργασίας, στους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους νέους, οι οποίοι είναι σήμερα αποκλεισμένοι από πάρα πολλές παραγωγικές δυνατότητες.
  • Να γίνει ολοκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εκπροσωπεί τις παραπάνω κοινωνικές κατηγορίες.
  • Να δουν σύντομα οι πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ κατέχει μία προοδευτική κυβερνητική λύση.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  

Αύριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ