20.8 C
Chania
Tuesday, September 17, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη για την ηγεσία, πόσες υπογραφές μάζεψαν οι υποψήφιοι – Υπογραφές – ρεκόρ ως προς τον αριθμό από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά τους καταθέτουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Από το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), η  οποία ως αρμόδια θα συλλέξει και τις υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι για να πάρει το πράσινο φως μία υποψηφιότητα πρέπει να έχει υπογραφές από 5.000 μέλη ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Το όριο το έχουν υπερβεί οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης – όπως έγραψε το topontiki.gr – δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις υπογραφές παρόλο που όπως τονίζει έχει στήριξη.

Πάντως, αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει ο Χάρης Δούκας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε πρώτη φάση από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (100 υπογραφές, ενώ το όργανο του Κινήματος αριθμεί 301 μελη). Με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι έχει τεράστια επιρροή στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεργάτες του κάνουν λόγο για πολλές χιλιάδες υπογραφές από μέλη που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Λίγο μετά τις 17.30 κατέθεσε τις υπογραφές του ο Μιχάλης Κατρίνης (14.000), λίγο αργότερα η Νάντια Γιαννακοπούλου (πάνω από 8.000 σύμφωνα με πληροφορίες), η Άννα Διαμαντοπούλου (7.000) και ο Παύλος Γερουλάνος (8.000). Υπογραφές – ρεκόρ ως προς τον αριθμό από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος κατέθεσε 24.810 χιλιάδες από μέλη του κόμματος και 170 μελών της Κ.Ε.

«Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημείωσε σε μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα μέλη της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του. Δείτε τις υπογραφές ΕΔΩ.

«Είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ.Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας», ανέφεραν από την πλευρά τους συνεργάτες του Μ. Κατρίνη.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...