13.7 C
Chania
Friday, February 13, 2026

ΠΑΣΟΚ: Τα επόμενα βήματα Ανδρουλάκη – Οι μάχες στη Βουλή, οι αλλαγές στο κόμμα και η σύγκρουση με Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Έτοιμος για τις επόμενες συγκρούσεις με την κυβέρνηση δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σχεδιάζει προσεκτικά και με μελετημένα βήματα τις επόμενες αλλαγές στο κόμμα του.

Μάχες με Μητσοτάκη

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχοντας καταφέρει να επανεκλεγεί και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπικά, πάνω από το 15%, προς το 20%, σε μονοψήφια πάντως διαφορά από τη ΝΔ, και με σημαντική απόσταση από το τρίτο κόμμα θέλει να δηλώσει έτοιμος για την σύγκρουσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του στο topontiki.gr η στρατηγική του δεν είναι άλλη από το να μην «πέσει στις παγίδες της κυβέρνησης», ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το κόμμα λένε πως θα πρέπει να παραμείνει εν λειτουργία η πειθαρχία και η συστηματικότητα στη δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό για το οποίο αγωνίζονται όλοι στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η βελτίωση της εικόνας του Νίκου Ανδρουλάκη. Στην ουσία η ενίσχυση της πρωθυπουργικής του εικόνας αλλά και η καλύτερη και μεγαλύτερη διείσδυση στην επικοινωνία. Η επόμενη μεγάλη μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την θέση μάλιστα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Οι αλλαγές στο κόμμα

Σ’ αυτή τη φάση στο ΠΑΣΟΚ είναι υπό διαμόρφωση και ο χάρτης των τομέων, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το νέο μοντέλο που επιχειρείται. Αν και οι τομείς, όπως έχει γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ το topontiki.gr βρίσκονται υπό διαμόρφωση, η δομή τους δεν θα αλλάξει. Θα διαθέτουν γραμματέα, αναπληρωτή γραμματέα και θα συμμετέχουν 10 με 15 μέλη. Η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα είναι πολύ δραστήρια για το ΠΑΣΟΚ καθώς αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις του νέου σχήματος. Πριν τα Χριστούγεννα θα συνεδριάσουν το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή.

Όλα αυτά την ώρα που ξεκίνησε η καμπάνια «ΠΑΣΟΚ παντού» με στόχο οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας πριν τα περιφερειακά συνέδρια που προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά. Κορινθία, Μαγνησία, Σέρρες και Ευρυτανία ήταν οι πρώτοι σταθμοί των περιοδειών που οργάνωσε η Χαριλάου Τρικούπη. Βουλευτές και στελέχη κατέγραψαν τα προβλήματα κάθε νομού και συζήτησαν με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά: Το «Χρυσό Βραβείο» σκοντάφτει σε συρματοπλέγματα;

Αντιμέτωποι με κλειστές διόδους και αυθαίρετες περιφράξεις βρίσκονται περιπατητές...

Καταγγέλουν περιβαλλοντικό «έγκλημα» στην Παχιά Άμμο: Στο χείλος του αφανισμού τα λιβάδια Ποσειδωνίας;

Σε δραματική έκκληση προχωρά ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού,...

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων για την απελευθέρωση του Μοχάμεντ Χατίμπ

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε ψήφισμα στήριξης για την άμεση...

Αίσιο τέλος στην αναζήτηση του Μαρίνου Λεντέρη: Εντοπίστηκε σώος στο Ηράκλειο

Μετά από τρεις ημέρες αγωνίας και την ενεργοποίηση του...