26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

ΠΑΣΥ: Αγωνιστικό κάλεσμα στην αγροτιά

Ημερομηνία:

Η Γραμματεία Χανίων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 19 του Οκτώβρη στις 10 το πρωί στα Ν Καταστήματα.

Η φτωχομεσαία αγροτιά μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σφυρηλατούν την κοινωνική συμμαχία, δίνουν, από κοινού, τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης, με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που, λόγω Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και μειώνεται συνεχώς, καθώς οι εμπορικές τιμές είναι χαμηλές, οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται.

Η ΠΑΣΥ καλεί τον αγροτικό κόσμο, που αγωνίζεται, με νύχια και με δόντια, για την επιβίωσή του, να μην πληρώσει, με οργανωμένο τρόπο, τα χαράτσια, ν’ αντισταθεί, με όλες τις δυνάμεις του, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...