22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΣΥ: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 3 Οκτώβρη

Ημερομηνία:

ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αγρότισσα, Αγρότη, Νέα, Νέε,

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση.Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Στις 3 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας τους δρόμους και τις πλατείες. Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις Τα συλλαλητήρια στις 3 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση και η συμμαχία  των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, της νεολαίας , η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.

Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ