16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

ΠΑΣΥ: Όλοι την Τετάρτη 18 Μάη στις 11 το πρωί στην Αγιά στη Δ/Ννση Γεωργίας και ΟΠΕΚΕΠΕ ενάντια στο χαράτσι για τον ΕΛΓΑ

Ημερομηνία:

Η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει την Τετάρτη 18 του Μάη στις 11 το πρωί στην Αγιά, στη Δ/νση Γεωργίας και ΟΠΕΚΕΠΕ ενάντια στο χαράτσι για τον ΕΛΓΑ.

Μαζί με όλους τους αγρότες της χώρας που κινητοποιούνται για το ίδιο ζήτημα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και σα συνέχεια της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 27 Ιανουαρίου ενάντια στο νόμο για τον ΕΛΓΑ.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στο χαράτσι για τον ΕΛΓΑ και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης που διαλύει τον ΕΛΓΑ, καταργεί ουσιαστικά τις αποζημιώσεις και βάζει βαθιά το χέρι της στην τσέπη των αγροτών. Παίρνουμε πρωτοβουλίες με στόχο το μάζεμα υπογραφών από αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοινώσεις από Αγροτικούς Συλλόγους που θα απαιτούν:

Να παγώσουν οι διαδικασίες για το χαράτσι του ΕΛΓΑ και ο εκβιασμός για  υπογραφή των απαράδεκτων δηλώσεων που ζητείται με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

  • Να μην ισχύσει ο νόμος-έκτρωμα που χαρατσώνει τους αγρότες αποκλείοντας τους από την αποζημίωση ή δίνοντας κάποια ψίχουλα.
  • Για φέτος να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ