16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πατέρας Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε»

Ημερομηνία:

Οιδρυτής της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», πατήρ Αντώνιος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στις 3 Φεβρουαρίου στην Εισαγγελία Ανηλίκων, καθώς έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των αξιόποινων πράξεων της κατάχρησης σε ασέλγεια (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) μετά από σχετικές καταγγελίες φιλοξενούμενων στις δομές της Οργάνωσης.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός του Star, ο πατήρ Αντώνιος και εφτά ακόμη υπάλληλοι ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδέχεται εκείνη τη μέρα να μη δώσουν εξηγήσεις και να ζητήσουν εκ νέου προθεσμία. Θέλουν να απαντήσουν σε όλες τις καταγγελίες, τόσο στις καταγγελίες για ασέλγεια που αφορά στον πατερά Αντώνιο από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου όσο και στις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ενώ έχουν υπάρξει ημέρες που δεν είχε να φάει ο ίδιος και η οικογένειά του, λόγω του «μπλόκου» που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς του. «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών».

Οι καταθέσεις κατά του πατέρα Αντώνιου και υπαλλήλων ξεπερνούν τις 30. Τριάντα ένα πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο Πατέρας Αντώνιος θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ