9.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Παυλάκης για άνοιγμα λιανεμπορίου: Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.  Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, το Πάσχα είναι χαμένο. «Αν ανοίξει στην Ελλάδα, το καλοκαίρι θα είναι πολύ επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε πως «παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το σύστημα υγείας θα το αντέξει.

«Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει. .

Συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για την Ελλάδα είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.

«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astra Zeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει αν ο Τραμπ αρπάξει τη Γροιλανδία – Όλα τα πιθανά σενάρια

Τις πολλές τελευταίες ημέρες που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βαλθεί...

Αγωνία για 8 ορειβάτες που αγνοούνται στον Ταΰγετο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Ταΰγετο για τον εντοπισμό...

Κοινή «απάντηση» των 8 ευρωπαϊκών κρατών που απειλεί με δασμούς ο Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε ενωμένοι»

Κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν...