16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Παύλος Πολάκης: “Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη” – Καλεί τη Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της και την Αστυνομία να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον

Ημερομηνία:

Με νέα ανάρτησή του στο facebook ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρεται στις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης που δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές στα νοσοκομεία που θα εξοικονομήσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και θα αυξήσουν τους μισθούς των εργαζόμενων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνα αυτον το τοπο…

Η χθεσινοβραδυνη συλληψη του διευθυντη και υποδιευθυντη του νοσοκομειου Τρικαλων απο την αστυνομια που σε επιδειξη υπερβαλλοντος ζηλου εδρασε σαν το μακρυ χερι του εργολαβου καθαριοτητας του τοπικου νοσοκομειου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπαρχει σε τμημα της δικαιοσυνης και των σωματων ασφαλειας και το οποιο πρεπει αμεσα να αντιμετωπιστει απο την κυβερνηση

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,κεντρικες πολιτικες επιλογες της κυβερνησης που εξυγιαινουν το χωρο της υγειας,να βρισκονται υπο την αιρεση η την ακυρωση απο καποιον δικαστη που μπορει να εκδιδει προσωρινες διαταγες ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εως τη συζητηση των κυριων προσφυγων στο συμβουλιο της επικρατειας που πρακτικα σημαινει στη συγκεκριμενη περιπτωση (λογω της καθυστερησης εκδοσης αποφασης για καποιους μηνες η και χρονο) οτι το υπουργειο Υγειας και οι νεες διοικησεις των νοσοκομειων δεν μπορουν να προχωρησουν στη συναψη ατομικων συμβασεων με εργαζομενους στην καθαριοτητα ,φυλαξη,σιτιση κλπ αλλα πρεπει να παραμεινουν οι εργολαβοι που υπηρχαν πριν ,οι οποιοι αμοιβονταν με εξωφρενικα ποσα απο τα νοσοκομεια εχοντας τους εργαζομενους απληρωτους με πολυ χαμηλους μισθους και με εργασιακες συνθηκες γαλερας.

Ξερουμε οτι, αυτη η αποφαση της κυβερνησης η οποια ενω αυξανει εως διπλασιασμου τους μισθους των εργαζομενων σε σχεση με αυτα που τους εδιναν οι εργολαβοι απο τη μια ,κανει μια συνολικη οικονομια πανω απο 80.000.000 ευρω στους προυπολογισμους των νοσοκομειων απο την αλλη,ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ.
-Θα περιμενε λοιπον κανεις απο την ανεξαρτητη Δικαιοσυνη ,κατανοωντας την ουσια και το δικαιο του ζητηματος απο τη σκοπια του εργασιακου και του δημοσιου δικαιου να σταθει συμπαραστατης σε αυτην την προσπαθεια και οχι υπονομευτης.

-Θα περιμενε κανεις απο την αστυνομια να ειχε κινηθει στο παρελθον με ταχυτητα εναντι των μηνυσεων που κατεθεταν εργαζομενοι εναντιον των εργολαβων για απληρωτους μισθους και οχι να συλλαβει χθες τα μεσανυχτα μετα απο μηνυση του εργολαβου (μηνυση που δεν ειχε κοινοποιηθει καν στο νοσοκομειο χθες) το διευθυντη και υποδιευθυντη διοικητικου του νοσοκομειου Τρικαλων επειδη εφαρμοσαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ κυβερνητικη πολιτικη.Η αστυνομια ειναι προστατης του δημοσιου συμφεροντος και ΟΧΙ τοποτηρητης των ατομικων και επιχειρηματικων συμφεροντων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αναπλ υπουργος υγειας

Η συγκεκριμένη ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε ημέρα που περνάει, επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση. Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών», σημειώνει η Συγγρού και προσθέτει:

«Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει δικαιοσύνη και κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...