26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν να χαθεί η υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, τη δέσμευσή τους ότι θα αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για τη δικαίωση των θυμάτων των ναζί, διαδήλωσαν οι συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) μπροστά στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, σήμερα το βράδυ.

Πλήθος κόσμου με συνθήματα που εξέφραζαν την απαίτηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για την απόδοση των οφειλών απ’ τη Γερμανία και των πολεμικών αποζημιώσεων, βροντοφώναξαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα.

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο πρόεδρός της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Χρήστος Τζιτζιλώνης, ενημερώνοντας σχετικά με τις κινήσεις της Ένωσης παλιότερα, αλλά και πρόσφατα για την αναφορά που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της ΕΕ, η οποία αντί να τοποθετηθεί αν δέχεται τις διεθνείς συνθήκες που έχουν αποφανθεί για τις πολεμικές αποζημιώσεις, επιχείρησε να κλείσει το θέμα και να μη συζητηθεί η αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών.

Επίσης, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση γιατί με τη στάση της, την άρνησή της να καταθέσει το αίτημα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, έδωσε το πρόσχημα στην Επιτροπή Αναφορών να βάλει στην άκρη το ζήτημα θεωρώντας το διμερές μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας.

Αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και της βουλευτή Διαμάντως Μανωλάκου, επέδωσε την ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΕΑΕΑ στον εκπρόσωπο της ΕΕ στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης κάθε ενέργειας μελλοντικά για την διεκδίκηση των οφειλόμενων. Αλλά και με κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ, στις 27 Σεπτέμβρη, στην Καισαριανή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ