22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πειθαρχική έρευνα από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για το κλείσιμο της δικογραφίας Βγενόπουλου

Ημερομηνία:

Πειθαρχική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει από την ίδια την πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, διέταξε η ανώτατη δικαστική λειτουργός σχετικά με τον τρόπο που περιήλθε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελική λειτουργός ύστερα από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στην απόφαση ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και ως εκ τούτου έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Μετά την αρχειοθέτηση της δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος τους Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί γιατί η έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών υποθέσεων.

newsbomb.com.cy

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ