27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πεντάγωνο καλεί Μόσχα: Πρώτη επικοινωνία Όστιν – Σοϊγκού μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Μία ημέρα μετά την προτροπή του Μάριο Ντράγκι να επικοινωνήσει ο Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να εφαρμόσει άμεσα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου εντείνεται, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε σήμερα Παρασκευή (13/5) με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού και τόνισε την «ανάγκη και οι δύο πλευρές να καταθέσουν τα όπλα».

Επανέλαβε επίσης τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Όστιν μίλησε με τον κ. Σόιγκου από τις 18 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ντράγκι: Να μιλήσει ο Μπάιντεν με Πούτιν

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, την Πέμπτη (12/5) μία μη αναμενόμενη δήλωση ήρθε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, ενώ μέχρι τώρα τηρούσε μια σαφή και ξεκάθαρη στάση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως την εισβολή στην Ουκρανία, ζήτησε από τον Μπάιντεν να τηλεφωνήσει στον Ρώσο πρόεδρο.

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (12/5), ο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».

Ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη – διότι αυτό είναι αδύνατον – αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...