12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Περί «συσσιτίων μίσους» και άλλων δαιμονίων

Ημερομηνία:

Μην μου πείτε !

Εντυπωσιακό το happening της ΧΑ στο Σύνταγμα!Πιστή στην τακτική της  να κάνει κάτι κάθε μέρα σχεδόν, για να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, επέλεξε και αυτήν την φορά να προκαλέσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Από την άλλη, το πολιτικό σύστημα κινείται με πολύ αργά αντανακλαστικά. Δεν ξέρω τι κινήσεις γίνονται για να βγει εκτός νόμου αυτό το ο θεός να το κάνει κόμμα, αυτό που ξέρω είναι, ότι η αιτία για όλα αυτά που συμβαίνουν ανά την χώρα, με τα καμώματα όλων αυτών των θρασύδειλων, είναι το μεταναστευτικό. Το ερώτημα που γεννάται εδώ και πολύ καιρό είναι γιατί  αποδεσμευόμαστε επιτέλους από τις συνθήκες ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι και ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ ! Η πύλη  της Ευρώπης, η Ελλάδα,  έχει μετατραπεί σε μια χαβούζα για όλες αυτές τις ρημαγμένες, απελπισμένες ψυχές για τις οποίες το ελληνικό κράτος πληρώνεται αδρά για να τις κρατάει μακριά από την ευυπόληπτη  Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Τι έκαναν οι ευρωπαίοι για να μας προστατέψουν τα χρόνια της κρίσης που περνάμε και θα περνάμε για δεκαετίες ακόμα . Γιατί η Ελλάδα να προστατεύει την Ευρώπη με το να κρατάει όλες αυτές τις μεταναστευτικές ροές εγκλωβισμένες σε συνθήκες σκλαβιάς, όπως έδειξαν τα γεγονότα  στην «άγρια δύση» της Μανωλάδας! Έναν ολόκληρο κόσμο τον οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποκρίνονταν ότι αγνοούσαν. Το κύκλωμα όλων όσων εκμεταλλεύονται εξαθλιωμένους μετανάστες, ένα δίκτυο με «επαγγελματίες» πολλών ειδικοτήτων, τελωνιακούς, αστυνομικούς, δικηγόρους, μεταφορείς, εργοδότες, ιδιοκτήτες σπιτιών, προαγωγούς, και λοιπά άνθη του αγρού. Όλο αυτό το κύκλωμα έχει έσοδα περίπου 1,5 δις ευρώ τον χρόνο!

Η Ελλάδα  έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων στον κόσμο, με τον ρατσισμό των νεοναζί σε έξαρση, με τους μαχαιρωμένους, τους σκοτωμένους, τους πνιγμένους, τις αμέτρητες δολοφονίες μεταναστών , να ανήκουν  στον σκοτεινό αριθμό των εγκλημάτων, αφού κανένας δεν θα τους ψάξει χωρίς χαρτιά, χωρίς άδειες,  δεν υπάρχουν ούτε ως νεκροί, δεν υπήρξαν ποτέ.

Πότε θα ξυπνήσουμε ;;;;

Και για όσους δεν θυμούνται πιθανότατα  τι λέει η περιβόητη συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, μεταξύ άλλων προβλέπει, την παραμονή των λαθρομεταναστών στην χώρα εισόδου τους και την επιστροφή όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα. Δηλαδή αν ένας λαθρομετανάστης μπει σε ένα από εκείνα τα φορτηγά που εκτός των άλλων μεταφέρουν και ανθρώπινες ψυχές και φτάσει στην κεντρική πλατεία των Βρυξελών για παράδειγμα, ο αστυνομικός που θα τον περιμαζέψει, δεν θα τον στείλει  στην χώρα από την οποία προέρχεται,  αλλά στην χώρα εισόδου του, δηλαδή στην Ελλάδα! Πριν από κάποιο καιρό διάβαζα ότι Ολλανδικά αεροσκάφη αποβίβαζαν  40 λαθρομετανάστες ημερησίως στην χώρα μας, γεγονός το οποίο αγνοούσαν   οι πάντες, εκτός του αρμοδίου Υπουργού των Εσωτερικών… Και όχι μόνο αυτό. Ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ καθιστά την Ελλάδα μια χώρα, που είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει μονάχη της και όντας αδύναμη, ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης.  Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να καταργηθεί το απαράδεκτο Δουβλίνο ΙΙ. Τα κράτη της ΕΕ να αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν ποσοστό μεταναστών αναλογικά με τον πληθυσμό και την οικονομική τους ευρωστία.. Και τα κόμματα του κοινοβουλίου ας σταματήσουν τις ευχές και τις κατάρες και ας μελετήσουν ένα πολύπλοκο φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται με απλοϊκές προσεγγίσεις και ας διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Η μετανάστευση είναι και ανθρωπιστικό και δημογραφικό και οικονομικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι η πιο απάνθρωπη στάση απ’όλες είναι η αδιαφορία.

Αυτό που κυρίως δεν έχουμε καταλάβει, είναι ότι το μεταναστευτικό  δεν είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το μέλλον! Χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι  στον κόσμο βρίσκονται  με τα μπογαλάκια τους ανά χείρας,  έτοιμοι να πάρουν των οματιών τους, όπου τους βγάλει η άκρη, για να γλυτώσουν από απίστευτες απάνθρωπες συνθήκες ζωής, που μόνο ζωή δεν είναι και από το μαχαίρι του τρελού δολοφόνου Ασσαντ  στην Συρία. Και όχι μόνο, καθώς υπάρχει ένα διεθνές πρόβλημα. Υπάρχουν χώρες υψηλού κινδύνου. Όπως η Σομαλία, η Υεμένη, το Μπαγκλαντές κλπ, στις οποίες ζουν άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες, με καθημερινή απειλή της ζωής τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι,  οι κατατρεγμένοι που αφήνουν τις πατρίδες τους και φεύγουν κυνηγημένοι, σκεφτείτε μόνο αυτό! Πόσα ασυνόδευτα παιδιά! Μόνα τους σε αυτόν τον άγριο κόσμο. Όλες αυτές οι στρατιές ανθρώπων, είναι  αποτέλεσμα και των πολιτικών Ευρώπης και Αμερικής. Της άγριας πολιτικής των πολέμων, του τυχοδιωκτισμού, το κυνήγι των πλουτοπαραγωγικών πηγών, την καταλήστευση των πόρων  Αφρικής και  Ασίας. Ας δεχτούν λοιπόν όλα αυτά τα κράτη του πρώτου και καλά κόσμου,  τα αποτελέσματα της άθλιας  πολιτικής τους. Που αντί να βοηθάνε όλους αυτούς τους λαούς να ανεβάζουν το επίπεδό τους, να καλυτερεύουν τις συνθήκες ζωής τους, τους   βομβαρδίζουν με «χειρουργικά χτυπήματα», και τραβάνε σε βίντεο τα αίσχη τους. Και ύστερα φωνάζουν για τον Bradley  Manning   και τον Julian Assanz   και το  Wikiliks! Aς πρόσεχαν !!! Βρέθηκαν δυο τίμιοι άνθρωποι και είπαν την αλήθεια και διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα  που αποδεικνύουν τον δόλο και την ατιμία κρατών και πολιτικών και αντί να τους απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης σαπίζουν στην φυλακή ο ένας και  είναι εγκλωβισμένος στην Πρεσβεία του Παναμά ο άλλος και πάλι καλά που βρέθηκε και ο Παναμάς δηλαδή!

Λοιπόν ας ξυπνήσει το πολιτικό σύστημα και ας μην κάνει σπασμωδικές κινήσεις! Ας αποδείξει ότι έχει αντανακλαστικά έστω και την τελευταία στιγμή. Αποδέσμευση από συνθήκες που μας δένουν τα χέρια . Ανοιχτά σύνορα τώρα!!!!!!!!!!! Αλλιώς κάθε τόσο οι θρασύδειλοι της  ΧΑ θα δείχνουν την απανθρωπιά τους, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και μοιράζοντας στην μέση της πλατείας βοήθεια για όλους τους Έλληνες, πλην των μεταναστών!

Αγγελική Ελ.Ροσμαράκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη
* Μed στην εκπαίδευση "Το ψέμα τρέχει, αλλά η αλήθεια είναι κουτσή. (κάποτε όμως φτάνει και αυτή)" | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...