23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Ιεράπετρα για τους μετανάστες

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ με τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τηΜαρία Κοτσιφάκη, δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συναντήθηκαν σήμερα (Παρασκευή 28/11) με εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον δήμαρχο Ιεράπετρας. Στη συνάντηση ζήτησαν να ενημερωθούν για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τους μετανάστες ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Σε δελτίο Τύπου για το θέμα η Κομματική Οργάνωση Κρήτη αναφέρει:

«Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι έχει πάνω της τα “φώτα της δημοσιότητας”, είναι προσεκτική στην εξασφάλιση στέγης, τροφής και προληπτικών μέτρων υγιεινής για τους 595 μετανάστες που φιλοξενούνται στο δημοτικό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, ενώ διεκπεραιώνονται με ταχύτητα οι διαδικασίες καταγραφής των στοιχείων των μεταναστών.

Αυτές οι ενέργειες δεν απαλλάσσουν την κυβέρνηση από τις ευθύνες της στα πλαίσια των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που πρωταγωνιστούν στις πολεμικές συγκρούσεις και σκορπούν το θάνατο και την απελπισία στους γειτονικούς λαούς.

Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι από τη Συρία και την Παλαιστίνη, που λόγω της εκεί εμπόλεμης κατάστασης θα τους παραχωρηθεί άδεια παραμονής για 6 μήνες, ενώ αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι τις επόμενες δυο μέρες για να επιλέξουν τον προορισμό τους. Οι υπόλοιποι μετανάστες Αφγανοί και Ιρακινοί, με βάση την αντιμεταναστευτική νομοθεσία της ΕΕ, θα μεταφερθούν στα κέντρα – “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, περιμένοντας την απέλασή τους, που ενδεχόμενα θα τους οδηγήσει στο θάνατο.

Το Λιμενικό Σώμα έχει συλλάβει και ανακρίνει τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του δουλεμπορικού, ιρανικής καταγωγής, που είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Είναι θετική η ανταπόκριση του λαού της Ιεράπετρας στο κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες με τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα για τις πολεμικές εστίες στη Μέση Ανατολή, που εκτός από τα βάσανα που προκαλούν στους γειτονικούς λαούς, εγκυμονούν περιπέτειες και για τον ελληνικό λαό. Επανέλαβαν, επίσης, τα αιτήματα του ΚΚΕ για:

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...