26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αποκόρωνα Σταύρο Ζώη

Ημερομηνία:

Στον Αποκόρωνα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σταύρο Ζώη, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβουλο Αποκόρωνα και υποψήφιο δήμαρχο Αποκόρωνα με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.Πιο συγκεκριμένα συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών Λιτσάρδα, Σούρη, Λικοτιναρά και Σελλιά για τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνει η επαρχία  του Αποκόρωνα, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων ζουν απο την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και παλεύουν, με νύχια και με δόντια, για να κρατήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους, να παραμείνουν στα χωριά τους, να ζήσουν τις οικογένειές τους από τη δουλειά τους, με αξιοπρέπεια.

Ο Σταύρος Ζώης τόνισε οτι με πρόσχημα την κρίση επιταχύνεται σε όλα τα μέτωπα η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου, όπως περιγράφεται στις συνθήκες, στην ΚΑΠ και τις οδηγίες τους. Δηλωμένος στόχος τους, είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, για να περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν  αυταπάτες στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ότι μπορούν με αυτή την πολιτική να αντέξουν, ότι είναι δυνατόν η ΚΑΠ να γίνει καλύτερη και φιλολαϊκή. Αυτά δεν θα συμβούν. Η σωτηρία των αγροτών  έρχεται σε σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Συνυπεύθυνοι είναι οι Δήμαρχοι και Νομάρχες, σημερινοί διεκδικητές του «χρίσματος», υποτιθέμενοι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι που σφυρίζουν αδιάφοροα, λέγοντας ότι αυτά δεν αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής, να στηριχτεί στην κρατική βιομηχανία μέσων και εφοδίων, στη στήριξη με έργα υποδομής και επιστημονικό δυναμικό, να διοχετεύουν την παραγωγή τους μέσω του κρατικού εμπορίου και να έχουν με όλα τα παραπάνω εξασφαλισμένο βιώσιμο εισόδημα. Αυτό μπορεί, όμως, να πραγματοποιηθεί σε σύγκρουση και αποδέσμευση από την ΕΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει. Θα γίνει δυνατό με τον κεντρικό σχεδιασμό, για να ξέρουν οι αγρότες τι θα καλλιεργήσουν. Θα αξιοποιηθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, ώστε να καλυφτούν οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με υγιεινά, ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα και για να παράγονται πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, να αναπτυχθεί έτσι παραπέρα και να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας.

Οι αγρότες δεν πρέπει να φοβηθούν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά να την επιδιώξουν με τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία. Για  τους φτωχούς αγρότες,  ο αγώνας αυτός είναι μονόδρομος. Αν δεν τον κάνουν, αν δεν αντισταθούν, θα τους ξεριζώσουν από τη γη τους και θα τους πετάξουν στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Κάλεσε τους αγρότες να να δώσουν σε όλους τους υπεύθυνους ηχηρό μήνυμα καταδίκης και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους υπηρετούν την πολιτική που τους οδηγεί στην εξόντωση. Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν κάθε συμφέρον να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ και στη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Το συνδυασμό που κατεβαίνει ενιαία σε όλη την Ελλάδα και διεκδικεί την ψήφο τους στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές. Είναι συσπείρωση κομμουνιστών, αγωνιστών αγροτών εργαζομένων, μικροαυτοαπασχολούμενων, νέων και γυναικών που βρέθηκαν στα μετερίζια του αγώνα, που ποτέ δε συμμάχησαν και δε συμβιβάστηκαν με την ολιγαρχία του πλούτου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...