18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Περιοδεία Ντουντουλάκη σε Αλικιανό και Γέφυρα Κερίτη: “Δεν είχε καθαριστεί η κοίτη του ποταμού για τουλάχιστον 10 χρόνια”

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά, Ντουντουλάκης Μανώλης επισκέφθηκε το γήπεδο  Αλικιανού, καθώς και τη γέφυρα Κερίτη.

Το έργο της αναβάθμισης των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Αλικιανού εντάχθηκε σε πρόγραμμα και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το έτος 2020. Το ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 818.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 218.000 ευρώ προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου. Το διαγωνισμό διακήρυξε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) Δήμου Πλατανιά.

Πλέον φτάσαμε στο 2023 και οι εικόνες που αντικρίσαμε μιλούν από μόνες τους για την εξέλιξη του έργου.

Κατά την επίσκεψή μας στο γήπεδο, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι και παρόλο που έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, δυστυχώς διαπιστώσαμε πως το γήπεδο είναι εγκαταλελειμμένο. Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς αυτό θα είναι ανέφικτο να συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκου του χωριού, η ακαδημία της ομάδας ποδοσφαίρου του Αλικιανού αποτελούταν από περίπου πενήντα παιδιά. Όμως, πλέον λόγω της κατάστασης του γηπέδου, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις Μουρνιές για προπόνηση με αποτέλεσμα από τα πενήντα παιδιά να συνεχίζουν λιγότερα από τα μισά να προπονούνται λόγω της απόστασης.

Επίσης, το ανδρικό τμήμα προπονείται στο Μόδι και οι αγώνες πραγματοποιούνται είτε στο Μόδι είτε στο Βαρύπετρο. Στο Μόδι, όμως, το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για προπονήσεις, καθώς το στάδιο δεν έχει αποπερατωθεί και δεν έχει φωτισμό και αποδυτήρια.

Στο γήπεδο του Αλικιανού έκαναν προπόνηση στίβου παλαιότερα και μικρά παιδιά, όμως λόγω της κατάστασης του γηπέδου, οι προπονήσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται πλέον.

Αναφορικά με τη γέφυρα του Κερίτη, ο δήμαρχος αναφέρει σε δήλωσή του πως αισθάνεται δικαιωμένος για την προσπάθειά του να αποκατασταθεί το μνημείο.

Πρέπει πρώτα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και μετά να μιλάτε για δικαίωση.

Ξέχασε να πει ποιος φέρει τις ευθύνες της πτώσης της γέφυρας. Δεν αναφέρθηκε πως δε λήφθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Η ευθύνη είναι της Δημοτικής Αρχής, καθώς δεν είχε καθαριστεί η κοίτη του ποταμού για τουλάχιστον 10 χρόνια.

"google ad"

Πουθενά δεν αναφέρεται λοιπόν πως δε λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ποτέ!

Κατάφεραν όμως να παραπλανήσουν τους Δημότες και να πάρουν την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές βγάζοντας φωτογραφίες πάνω στα συντρίμμια της γέφυρας, προκειμένου να προβληθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτή και αν δεν είναι επιτυχία.

Κατά την επίσκεψή μας στη γέφυρα του Κερίτη συζητήσαμε με παρευρισκόμενο Δημότη και ερωτηθήκαμε για το θέμα των αντικειμενικών αξιών. Ο Δημότης μας ανέφερε πως οι αντικειμενικές αξίας στην Κοινότητα του Αλικιανού από 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που κυμαίνονταν παλαιότερα, πλέον έχουν φτάσει τα 1200 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Πράγματι, η τιμή αυτή είναι εξωφρενική.

Σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής έχουμε πάρει απόφαση και έχουμε κάνει πρόταση προκειμένου οι αντικειμενικές αξίες να διορθωθούν.

Δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται έχουν γίνει λάθη και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από σοβαρή και έμπιστη πηγή, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Με αφορμή ένα δημοσίευμα του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ, ο οποίος ανέφερε πως το έργο ύδρευσης στις Βουκολιές από τα Λαχιανά βρίσκεται σε διαδικασία παράδοσης, θα θέλαμε να τονίσουμε πως η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου εγκρίθηκε από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης το έτος 2018.

Η ΔΕΥΑΒΑ ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ποιότητα του νερού.

Απαιτείται να πραγματοποιηθεί και άλλο έργο διαχωρισμού άρδευσης και ύδρευσης, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή νερό καθαρό και υγιεινό.

Είναι καλό που κατασκευάστηκε το ταχυδιυλιστήριο νερού, το οποίο θα μπορούσε βέβαια να είχε κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, προκειμένου οι Δημότες να μην καταναλώνουν ακατάλληλο νερό με κίνδυνο για την υγεία τους και να μην αναγκάζονται να σπαταλούν χρήματα για να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

Το θέμα του ταχυδιυλιστηρίου το ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή εδώ και 8 χρόνια. Η ένταξη του έργου αυτού σε πρόγραμμα για χρηματοδότηση δεν ήταν απαραίτητη, καθώς  το κόστος του ήταν μικρό και θα μπορούσε να υλοποιηθεί και με ίδιους πόρους, προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες.

Έπειτα από τόσα χρόνια το ταχυδιυλιστήριο έγινε πραγματικότητα. Συγχαρητήρια….

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως μιλούσαμε για την ύδρευση του χωριού του Δημάρχου. Εάν η πρότασή μας αφορούσε κάποια άλλη κοινότητα, το έργο αυτό δε θα υλοποιούταν ποτέ;

Ο Δήμαρχος πρέπει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ που έφερε νερό στο χωριό του μετά από 30 χρόνια.

Με εκτίμηση,

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά,

Ντουντουλάκης Μανώλης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ