21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Περιοδεία Σταθάκη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ημερομηνία:

Σταθάκης κατά την περιοδεία του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του μνημονίου, οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν οι δανειακές συμβάσεις σε ισχύ και όσες απαιτηθούν, θα συνοδευτούν από νέα μνημόνια ή από πολιτικές μακροοικονομικής στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Ανέφικτος στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα, συνιστά αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής.Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιεί από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης. Κατά τη διάρκειά της μιλά σε ανοιχτές εκδηλώσεις στην Ξάνθη (11/9), την Κομοτηνή (12/9) και την Καβάλα (13/9), παρουσιάζοντας την πολιτική και οικονομική πρόταση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επίσης, έχει σειρά επαφών με φορείς κι εργαζόμενους (Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων Ξάνθης, Σωματείο Εργαζομένων Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης). Αξίζει να σημειωθεί και η επίσκεψη και συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, ως έμπρακτη στήριξή του στους εργαζόμενους, μετά τις διαρροές από την κυβερνητική πλευρά για την πρόθεσή της να κλείσει και τη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλο από τη μη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πλησιάζουμε στη μεταμνημονιακή εποχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ η περίοδος του μνημονίου εκπνέει, οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν οι δανειακές συμβάσεις σε ισχύ και όσες απαιτηθούν, θα συνοδευτούν από νέα μνημόνια ή από πολιτικές μακροοικονομικής στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Η εκτίμηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πως το νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος, όμως είναι αναγκαία η παράλληλη εφαρμογή πολιτικών που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην δεδομένη ύφεση. Ο βουλευτής Χανίων εξήγησε, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απορρίπτει νέα προγράμματα βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού τα μοντέλα απέτυχαν παταγωδώς στην περίπτωση της Ελλάδας, οπότε η όποια νέα στήριξη της χώρας απαιτηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους επιβάλλεται να γίνει αποδεκτή μόνο εφόσον παραδεχθούν το λάθος μοντέλο και αλλάξουν πολιτική μέσω και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μηχανισμού Στήριξης.

Σε σχέση με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι ο μακροπρόθεσμος αυτός στόχος με βάση το μνημόνιο είναι παντελώς ανέφικτος. Απλά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά επιστράτευσε τη δημιουργική λογιστική προκειμένου να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που είναι σε γνώση και των ιδίων των δανειστών. Έτσι, η περιστασιακή αύξηση των έμμεσων φόρων λόγω του τουρισμού, σε συνδυασμό με λογιστικές αλχημείες, παρουσιάζονται ως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.

Κατά τον βουλευτή Χανίων, στην καταστροφική για τον τόπο πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι πολίτες είναι λογικό και αναγκαίο να αντιστέκονται. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις αυτές, αλλά ποτέ δε θα μπει στη λογική της υποκίνησης ή της ποδηγέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Αν η κυβέρνηση αναζητά υποκινητές και διοργανωτές μαζικών διαμαρτυριών πρέπει να ψάξει στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...