26.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Περιοδεία Σταθάκη στο Κιλκίς

Ημερομηνία:

Περιοδεία στο νομό Κιλκίς πραγματοποίησε το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπεύθυνοςγια θέματα Ανάπτυξης ΓιώργοςΣταθάκης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και τοπικά στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιό τηςσυμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων και συσκέψεων με τοπικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο κατάμεστο από κόσμο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς, με θέμα «Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την έξοδο από την κρίση». Κατά την ομιλία του τόνισε ότι η απαλλαγή από την πολιτική τού μνημονίου είναι  πλέον μονόδρομος και αναφέρθηκε στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, σαν τη χειρότερη που έχει υποστεί ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης. Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την έξοδο από την κρίση με έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, με προτεραιότητα στον κόσμο της εργασίας, τον κοινωνικό έλεγχο και την προστασία της κοινωνίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο βουλευτής Χανίων σημείωσε, πως μια νέα αγροτική συνεταιριστική κίνηση θα πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω, από τους ίδιους τους αγρότες. Επίσης ανέφερε, ότι στις Σκουριές έχουμε μια επένδυση καταστροφική για το περιβάλλον και χωρίς κανένα συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο, τονίζοντας πως θα πρέπει να σταματήσουν οι αδειοδοτήσεις για παρόμοιες εξορύξεις. Σχετικά με το θέμα της εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων επεσήμανε, ότι το ποσό δε θα πρέπει να ξεπερνά το 30% του οικογενειακού εισοδήματος, ενώ για την περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου είπε πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς και ότι το περί δικαίου αίσθημα πρέπει να αποκατασταθεί, χωρίς η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να φτάσει σε ακρότητες. Τέλος, τοποθετήθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει περί νέου δίπολου κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά την αναβίωση τέτοιων σχημάτων και πρόσθεσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φιλοδοξεί να καταλάβει όλο το φάσμα που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο δεν πρόκειται να συνεργαστεί, ούτε άλλωστε και με πρόσωπα που συμβολίζουν το χθες.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Σταθάκης  επισκέφτηκε τη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου και μίλησε σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου,παρουσία παραγωγικών φορέων και τηςτοπικής δημοτικής αρχής, για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης. Η συζήτηση περιστράφηκε στο βάρος που αποδίδει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε συνεταιριστικά εγχειρήματα τοπικής κλίμακας ομάδων παραγωγών του πρωτογενή αγροτικού τομέα, στην ανάδειξη τουριστικών ευκαιριών που βασίζονται σε τοπικά και φυσικά πλεονεκτήματα και την καινοτομία. Στη συνάντηση, εκπρόσωποι τέτοιων προσπαθειών στη περιοχή της Παιονίας–όπως οι οινοποιοί–εξέθεσαν τα αιτήματά τους για την ανύπαρκτη μέχρι σήμερα συμπαράσταση από την Πολιτεία και τους παράγοντες που αποτελούν φραγμό σε καινοτόμες προσπάθειες.

Την επομένη, ο βουλευτής Χανίων επισκέφτηκε το τελωνείο Κιλκίς, που έχει σημαίνοντα ρόλο στην περιοχή αφού εξυπηρετεί όλη τη βιομηχανική ζώνη και όχι μόνο, ενώ η δραστηριότητά του αποτελεί διακριτή πηγή δημόσιων εσόδων ανάμεσα σε παρεμφερείς υπηρεσίες των παραμεθόριων περιοχών στη Β. Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους και τον προϊστάμενο εκφράστηκε η αγωνία και αγανάκτηση του προσωπικού για τη συνεχή υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια, τους κινδύνους –ακόμα και ποινικούς– που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και την προοπτική μείωσης των ελέγχων και των δημόσιων εσόδων από την επικείμενη υποβάθμιση του τελωνείου.

Αργότερα, ο κ. Σταθάκης είχε συνάντηση με μέλητου Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε ΚρούσιαΠάικο, κατά την οποία τόνισε, ότι ενώ υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα μεταλλεία,η εθνική μας νομοθεσία είναι απαρχαιωμένη και ανεπίκαιρη, με αποτέλεσμα να αφήνει γκρίζες ζώνες που εκμεταλλεύονται τα οργανωμένα συμφέροντα. «Προέχει να συζητήσουμε και να θεσπίσουμε σύγχρονη μεταλλευτική νομοθεσία», κατέληξε.

Τέλος, οιβουλευτές Χανίων και Κιλκίς και τοπικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά χρήσιμη κι εποικοδομητική σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με τον Πρόεδρό του κ. Τονικίδη κι εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, των βενζινοπωλών του Νομού, του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, των Εμπορικών Συλλόγων Γουμένισσας και Παιονίας, του Τελωνείου Κιλκίς, του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, της Αναπτυξιακής Κιλκίς ΕΤΕΑΚ, του Συλλόγου Λογιστών κ.ά. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων εκφράστηκε και η προσδοκία συμμετεχόντων για αναστροφή της δραματικής επιδείνωσης της οικονομικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας, συνολικά αλλά και τοπικά στο Κιλκίς, από μια αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...