17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών Χανίων σε δημόσιες υπηρεσίες, Αντιπεριφέρεια και Δικαστικό Μέγαρο

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων με τους υποψήφιους βουλευτές με το ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης και Μίλτος Κλωνιζάκης περιόδευσαν στην εφορία, στις υπηρεσίες διοικητικού εφετείου, σε υπηρεσίες του δήμου, στα γραφεία της Περιφέρειας και της ΔΕΔΙΣΑ.

Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους υπάλληλους για την υποστελέχωση που διαφαίνεται σε κάθε υπηρεσία, αλλά και στους χαμηλούς μισθούς. Πολλοί εργαζόμενοι παραπονέθηκαν για τις συνθήκες που εργάζονται με τις αίθουσες να στεγάζουν περισσότερους από όσους θα έπρεπε, ακόμα και για ζητήματα υγιεινής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε η λάθος διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση καθώς επίσης κι «από τα κόμματα της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης» όπως συμπλήρωσε ο Αλέκος Μαρινάκης. «Αποτελεί σταθερή διαχρονική επιλογή όλων των αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα η υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα, αφενός γιατί έτσι υπηρετείται η λογική κόστους-οφέλους και αφετέρου γιατί με αυτόν τον τρόπο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «τη μόνη αντιπολίτευση της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, το ΚΚΕ, αφού η ψήφος αυτή θα είναι εγγύηση και μέσα στη Βουλή και στο δρόμο».  Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως κάθε ψήφος μετράει για να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στα Χανιά και ο μόνος που θα παρίσταται σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση του λαού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Καλογερή. Η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Ψυχιατρείου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση, ενώ στο επίκεντρο τέθηκε και το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των δικαστικών υπαλλήλων σε άλλο χώρο.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκος Μαρινάκης και Μίλτος Κλωνιζάκης, περιόδευσαν και στο δικαστικό μέγαρο του νομού και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Στη συζήτηση τέθηκε έντονα το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αναγκαίων χώρων και η ακαταλληλότητα των ήδη υπαρχόντων. Όπως τονίστηκε οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται σε ασφυκτικά μικρούς χώρους, γεγονός που δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να φέρνουν της δουλειά τους σε πέρας στον αναγκαίο χρόνο, με έλλειψη πρόσβασης σε ΑΜεΑ αλλά και των αναγκαίων τουαλετών, ενώ στους μικρούς διαδρόμους συχνά στοιβάζονται κατηγορούμενοι, κατήγοροι, υπάλληλοι, δικαστές, δικηγόροι και κοινό, με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια όλων. Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν επιτρέπουν τη γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Τέλος, έγινε αναφορά στην αξιοποίηση των παλιών δικαστικών φυλακών, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αφορούν σε κτίρια υπό κατάρρευση, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις λειτουργικές ανάγκες του δικαστικού μεγάρου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, τόνισαν πως σε αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη η εξέλιξη που οδηγεί σε ξεπούλημα το Παλιό Ψυχιατρείο από το ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που οι εργαζόμενοι και συνολικά ο χανιώτικος λαός δεν πρέπει να επιτρέψει. Όπως είπαν, έθεσαν το ζήτημα και στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων και διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους πως στηρίζουν τις διεκδικήσεις για ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Τέλος, τους κάλεσαν να συσπειρωθούν, να οργανωθούν στο σωματείο τους, ώστε να απαιτήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά ένα νέο δικαστικό μέγαρο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του χανιώτικου λαού στον νομό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...