21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε εταιρείες οικοδομικών υλικών και σκυροδέματος

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ περιόδευσε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Αλέκο Μαρινάκη σε εταιρίες οικοδομικών υλικών και σκυροδέματος.

Ο υποψήφιος αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση, στις κακοπληρωμένες υπερωρίες και τα εξαντλητικά ωράρια, με το κράτος πλέον να νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε επί ΝΔ, ενώ χρόνια τώρα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιτέθηκαν στα ένσημα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά από τη δεκαετία του 1990, διέλυσαν την Κοινωνική Ασφάλιση και αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης. Συνέχισε λέγοντας, «ακόμα και του ελεγκτικούς μηχανισμούς τους αποψίλωσαν, όπως την επιθεώρηση εργασίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εργοδοτική ευθύνη».

Δεν παρέλειψε να τονίσει πως τα εργατικά «ατυχήματα» στην Κρήτη και το νέα εργοδοτικά εγκλήματα στη ζώνη του Περάματος, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μόνο «χαμογελαστούς εργαζόμενους» και στο Λαύριο δείχνουν πως οι εργαζόμενοι με τα σωματεία του κλάδου πρέπει οργανωμένα να διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η έλλειψη των μέτρων αυτών φέρνει και την εργοδοσία στη αύξηση του ποσοστού των κερδών της.

Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τους εργάτες και στη Βουλή με τις παρεμβάσεις, τις ερωτήσεις του, παίρνοντας σωστές αποφάσεις καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που πλήττουν τον εργαζόμενο λαό. Χαρακτηριστικά πρόσθεσε «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που απαντάει καθαρά στα προβλήματα των εργαζομένων, πως οι ζωές των πολλών πηγαίνουν κόντρα στα κέρδη των λίγων. Γιατί ποιος θα είναι δίπλα στους εργάτες, στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις όταν η εργοδοσία θα ζητάει περισσότερες θυσίες! Οι εργάτες επομένως έχουν συμφέρον από ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, που θα μπορέσει από καλύτερες θέσεις να αποτελέσει το αντίπαλο δέος, να ασκήσει ουσιαστική μαχητική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών αναγκών, απέναντι στο δεδομένα αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...