13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Περιοδεία υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Χθες 13 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων Ανδρέα Παπανδρέου και Γιώργο Σταθάκη περιόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση τόσο με τη διοίκηση όσο και τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Χ. και συγκριμένα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος από την απουσία πόρων για τη συντήρησή του και την υστέρηση σε φαρμακευτικό υλικό που δυσχεραίνει το έργο των γιατρών και των εργαζομένων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση της μονάδας σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού και στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας των προσλήψεων γιατρών, οι διορισμοί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί. Το Νοσοκομείο Χανίων παρά τις πιέσεις και την υποχρηματοδότηση αποτελεί ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία πανελλαδικά και παρά την κρίση προσπαθεί να ανανεώσει τον εξοπλισμό του μέσα από τη χρήση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Διοίκησής του.

Από τη μεριά τους οι κ.κ. Σταθάκης και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον χώρο της υγείας. Στην αναγκαιότητα, δηλαδή, δημιουργίας ενός καθολικού συστήματος παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και την εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Η τομή αυτή δεν μπορεί να συντελεστεί παρά μόνο μέσα από την αναπόφευκτη και επιβεβλημένη αύξηση των πόρων προς την υγεία την οποία η νέα κυβέρνηση οφείλει σταδιακά να υλοποιήσει.

Το νέο σύστημα που σχεδιάζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρατήρησαν οι υποψήφιοί του, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί παρά μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων του χώρου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...