17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Περιπετειώδης ενέδρα της θηροφυλακής στην Ιεράπετρα

Ημερομηνία:

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου μαζί με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, μετά από σχετικές καταγγελίες ότι ασκείται παράνομη θήρα λαγού, από συγκεκριμένο άτομο στην  περιοχή Δαφνολιά Καλογέρων Ιεράπετρας, στις 31 Ιανουαρίου 2017 έστησαν ενέδρα στην περιοχή.

Το εν λόγω άτομο εμφανίστηκε στις 18:15 με το τετρακίνητο αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει με το φακό δεξιά και αριστερά του δρόμου. Οι θηροφύλακες με τα οχήματά τους πλησίασαν και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προς το μέρος τους. Οι θηροφύλακες απέφυγαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση με το όχημά του, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη το ένα τζιπ της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακης –ευτυχώς χωρίς σοβαρές ζημιές.

Ο οδηγός αναγνωρίστηκε από τους θηροφύλακες και μετά από μισή ώρα έρευνας στην περιοχή βρέθηκε το τετρακίνητο όχημα, κρυμμένο ανάμεσα σε αγροκήπια, κλειδωμένο, αλλά με το παράθυρο του συνοδηγού ξεχασμένο ανοιχτό. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην καμπίνα του αυτοκίνητου 38 πλήρη φυσίγγια και 1 πρόσφατα χρησιμοποιημένο, καθώς κι ένας φακός μεγάλης ισχύος.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Λασιθίου ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου,  αλλά μέχρι στιγμής ο εντοπισμός του ατόμου δεν κατέστη δυνατός. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τα φυσίγγια, η φυσιγγιοθήκη και ο φακός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...