29.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Περισσότερα από 300 παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Περισσότερα από 300 παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ένωσαν χθες τις φωνές τους τραγουδώντας μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη πλημμυρίζοντας με μουσική το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Με τον τίτλο: «Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη» η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος eTwinning, έφερε κοντά μαθητές από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, το 2ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, το 2ο, 5ο, 14ο, 19ο, 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων και το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων.

Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης: «Η δράση, είχε ως στόχο πέρα από την εκπαιδευτική διάσταση, να αναδείξει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία και να προβληθεί η σημασία της ενότητας και της συλλογικότητας αλλά και να αποδοθεί φόρος τιμής στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη για την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που μας χάρισε. Η χθεσινή μέρα μας διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους, απόλαυσαν τόσο τη διαδικασία όσο και την ξεχωριστή αυτή συναυλία».

Κατά την προετοιμασία της μοναδικής συναυλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά βιογραφικά στοιχεία του Μίκη Θεοδωράκη, να ανακαλύψουν ορισμένους από τους μουσικούς θησαυρούς του και να εκφραστούν θεατρικά και εικαστικά μέσα από τα μουσικά του έργα. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, αν και σύντομο, έδωσε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά του μεγάλου Έλληνα-Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Αρωγοί της δράσης ήταν ο κ. Αγοραστάκης Γεώργιος, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, που παραχώρησε το πρωτότυπο υλικό και υποστήριξε την επιτυχή υλοποίηση της δράσης και ο κ. Περάκης Νικόλαος, καταξιωμένος μουσικός και Μαέστρος της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, που καθοδήγησε και προετοίμασε μουσικά τους μαθητές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ